«Aκτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Ιουνίου 2021

«Aκτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης»

 Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, στο προσκήνιο επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης, έπειτα από την πρόσφατη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση της γραμμής. Είναι μία ακτοπλοϊκή γραμμή με πολύπαθο παρελθόν, ανύπαρκτο παρόν και αβέβαιο μέλλον, που με τις παρούσες συνθήκες και χωρίς επιδότηση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δεν φαίνεται να αποτελεί δέλεαρ για κάποια ναυτιλιακή εταιρεία. Αυτό θα αποδειχθεί, φυσικά, κατά το επόμενο διάστημα, όταν θα γίνει γνωστό, αν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία για να αναλάβει την εν λόγω γραμμή, από το 2022 και έπειτα, διότι για φέτος, δεν θα υπάρξουν δρομολόγια. 


Αυτό που δημιουργεί απορίες, πάντως, είναι, πώς η Καλαμάτα, ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νότιας Πελοποννήσου, παραμένει, εδώ και χρόνια, χωρίς καμία συγκοινωνιακή σύνδεση με την Κρήτη. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι, εκτός της ακτοπλοϊκής, γρήγορα εγκαταλείφθηκε και η αεροπορική σύνδεση , που είχε δρομολογηθεί πριν χρόνια και για λίγο χρονικό διάστημα, με μικρά αεροσκάφη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καλαμάτας - Κρήτης, προκειμένου να λειτουργήσουν, ει δυνατόν, επιβατικά δρομολόγια, καθ' όλη την διάρκεια του έτους, δεδομένου του ότι, χωρίς το εν λόγω κίνητρο, δεν έχει μέχρι τώρα εκφρασθεί, ούτε διαφαίνεται ότι θα εκδηλωθεί επίσημα στο εγγύς μέλλον σχετικό ενδιαφέρον από οιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρία;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............