«Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που στέλνει Σύριους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαΐου 2021

«Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που στέλνει Σύριους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους»

 Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών του Έβρου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, μας ενημέρωσαν για αναφορές στα δημοσιεύματα τοπικών Μ.Μ.Ε., σχετικά με την κυβερνητική στάση σκανδιναβικής χώρας απέναντι στους αιτούντες άσυλο. Κατά τα αναγραφόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα, η Δανία αφαίρεσε το δικαίωμα άδειας παραμονής από 92 Σύριους, αφού έκρινε ότι η Δαμασκός και η γύρω περιοχή είναι πλέον ασφαλείς. 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ως άνω, ο υπουργός μετανάστευσης της Δανίας δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι: «..έχουμε καταστήσει σαφές στους Σύριους πρόσφυγες ότι η άδεια διαμονής τους είναι προσωρινή. Μπορεί να ακυρωθεί, εάν δεν απαιτείται πλέον η προστασία τους. Πρέπει να παρέχουμε στους ανθρώπους προστασία για όσο διάστημα χρειάζεται. Αλλά όταν οι συνθήκες στην πατρίδα τους βελτιώνονται, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να ξαναχτίσουν μια ζωή εκεί». Κατόπιν της ανωτέρω πληροφόρησης, ζητούν οι ως άνω από την Ελληνική Κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της στην περιοχή τους, όσον αφορά στους αιτούντες άσυλο, να παραδειγματιστεί από την αντίστοιχη πολιτική μιας πολύ αναπτυγμένης σκανδιναβικής ευρωπαϊκής χώρας και να επαναπροωθήσει σε ασφαλείς περιοχές της Συρίας τους αιτούντες άσυλο από τη συγκεκριμένη χώρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Δανίας, ως άνω και να προχωρήσετε στην επανεξέταση και αναθεώρηση των προσωρινών αδειών παραμονής που χορηγήσατε σε αιτούντες άσυλο από την Συρία, επαναπροωθώντας τους τελευταίους σε ασφαλείς περιοχές της πατρίδας τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............