Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι στα «Βενιζέλεια - Χανιά 2021» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαΐου 2021

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι στα «Βενιζέλεια - Χανιά 2021»

 Οι διοργανωτές του διεθνούς μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια - Χανιά 2021» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαϊου στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των Ελλήνων αθλητων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Πρόκειται για κορυφαίους πρωταθλητές της χώρας μας, τα αγωνίσματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων, όπως είναι οι Τεντόγλου, Φραντζεσκάκης, Δημητράκης, Ζήκος, Σπανουδάκη, Γκούσιν, Βασιλείου, Φέρρα, Πεσιρίδου, Καρύδη, ενώ θα συμμετάσχουν και αθλητές από 27 τουλάχιστον ακόμη χώρες.


 Το μίτινγκ είναι ενταγμένο στις διοργανώσεις και στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στην κατηγορία  «EAA Bronze» και το διοργανώνουν Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου και του Ε.Α.Κ. Χανίων. Μέσω του αγώνα, οι αθλητές και αθλήτριες έχουν το δικαίωμα να επιτύχουν όρια πρόκρισης για τη συμμετοχή στις διεθνείς  διοργανώσεις του 2021 αλλά να κερδίσουν και βαθμούς στην προσπάθειά τους να βρεθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.    

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι αναμένουν την οικονομική συμμετοχή της Γ.Γ.Α. όπως γίνεται τα τελευταία 40 συνεχόμενα χρόνια, οπότε οι αγωνιστικές συνθήκες για το μίτινγκ θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, σε συνδυασμό και με το καλύτερο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων, ιδιαίτερα των ξένων πρωταθλητών. Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου απαιτούν τη συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα, τριών τουλάχιστον Ευρωπαίων αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες και επιπλέον της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών.

Αρχικά, λοιπόν δίνονται τα ονόματα των πρώτων Ελλήνων αθλητων που θα συμμετάσχουν και είναι οι Τεντόγλου Μίλτος (Μήκος), Φραντζεσκάκης Χρήστος (Σφύρα), Δημητράκης Ανδρέας (1.500), Ζήκος Κώστας (100), Σπανουδάκη Ραφαέλα (100), Γκούσιν Τατιάνα (ύψος), Βασιλείου Ειρήνη (400), Φέρρα Ανδριάννα (400), Πεσιρίδου, Ελισάβετ (100 Εμπ.) - Καρύδη Σπυριδούλα (Τριπλούν).

Στα αγωνίσματα θα συμμετέχει και μεγάλος αριθμός αθλητών - αθλητριών των σωματείων της Κρήτης, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............