Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Απριλίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 Την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα, της Χερσαίας Ζώνης καθώς και του «καφέ Μαρίνα» από την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου, ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου στη Λότζια.


Μάλιστα, ειδικά για τον Ενετικό Λιμένα, ο Δήμαρχος εξήγησε στον Υπουργό ότι πρόθεση του Δήμου είναι να συστήσει το συντομότερο δυνατό ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο, το οποίο να αναλάβει την διαχείρισή του.

Επιπλέον, στην συζήτηση ο Υπουργός ενημερώθηκε ότι ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ έχουν συμφωνήσει στην επαναχάραξη της Χερσαίας Ζώνης και στην παραχώρησή της στον Δήμο, οπότε θα πρέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το λιμάνι να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι το Ενετικό Λιμάνι εξαιρείται της παραχωρήσεως ενώ για τα άλλα δυο αιτήματα δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά μας. Είναι ευχάριστο ότι ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το Ενετικό Λιμάνι εξαιρείται της παραχωρήσεως σε

επενδυτές, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το “Μαρίνα” και με την Χερσαία Ζώνη, για την οποία έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον ΟΛΗ.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και σε αυτά τα θέματα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου που θα διαχειρίζεται το Ενετικό Λιμάνι».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του νομού Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη , εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............