Συνάντηση Μποκέα –Πλακιωτάκη με επίκεντρο την εξαίρεση των Λινοπεραμάτων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Απριλίου 2021

Συνάντηση Μποκέα –Πλακιωτάκη με επίκεντρο την εξαίρεση των Λινοπεραμάτων

 Τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μη συμπεριληφθεί η χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων στο πακέτο παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου απέσπασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό στα γραφεία του ΟΛΗ.Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας«Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μας διαβεβαίωσε σήμερα ότι η εξαίρεση των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ευχαριστώ τον Υπουργό για τη θέση αυτή, που μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς ένα από τα σημαντικότερά μας αιτήματα γίνεται πράξη. Ζητήσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τη διαδικασία εξαίρεσης και παράλληλα τονίσαμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με την αναβάθμιση και τη διαχείριση της περιοχής την επόμενη μέρα.

Όπως άλλωστε τόνισε και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεχή του στήριξη στο Μαλεβίζι, η χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των έργων, προκειμένου να μεταφερθούν όλες οι οχλούσες δραστηριότητες από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά, αποτελεί κοινή διεκδίκηση και πρώτη προτεραιότητα για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

                Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ, παρουσία της διοίκησης του Οργανισμού και συγκεκριμένα του Προέδρου Ιωάννη Βαρδαβά και του Διευθύνοντα Συμβούλου Μηνά Παπαδάκη, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανώλη Γενναράκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............