«Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στους Δασικούς χάρτες» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2021

«Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στους Δασικούς χάρτες»

 Στο Γραφείο Κτηματογράφησης Παιονίας Πέλλας έχει κυρωθεί δασικός χάρτης με αρχική κύρωσή του για τμήμα της περιοχής και αναμένεται η συνολική κύρωση. Η ημερομηνία αρχικής κύρωσης ήταν στις 31/12/2018 (ΦΕΚ 552/Δ/31.12.2018). 


Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη έληξε στις 10/09/2018. Κατόπιν ψηφίστηκε ο ν. 4685/2020 με σκοπό την αναμόρφωση του συνόλου των δασικών χαρτών και την εκ νέου ανάρτησή τους. Αργότερα, εκδόθηκε εγκύκλιος, στις 14/01/2021 για ζητήματα δασικών χαρτών, σύμφωνα με την οποία, οι αντιρρήσεις επιτρέπεται να αφορούν μόνον στο αναμορφούμενο τμήμα και όχι στο σύνολο του δασικού χάρτη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Όποιος ιδιοκτήτης γης στην ανωτέρω περιοχή έχασε την προθεσμία αντιρρήσεων της πρώτης αρχικής κύρωσης, δηλαδή για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν πριν το 2020, θα μπορεί να καταθέσει αντιρρήσεις για εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα, ως δασικές, τώρα, που επίκειται η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών, από τις 15/01/2021 και έπειτα

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Χήτα Κωνσταντίνο, κοινοποιούμε το με α.π. 20954/781/5-3-2021 έγγραφο της Δ/νσης Δασικών Έργων & Υποδομών/ΥΠΕΝ και σας γνωστοποιούμε ότι όσον αφορά στο δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων, για τους χάρτες οι οποίοι έχουν κυρωθεί, επιτρέπεται η υποβολή αντίρρησης με τη διαδικασία του πρόδηλου σφάλματος χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, το οποίο ο πολίτης ατελώς έχει φέρει στην επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων, αυτομάτως αυτή η αίτηση του πρόδηλου σφάλματος μετατρέπεται σε αντίρρηση και αν δικαιωθεί (όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις) επιστρέφεται το σχετικό τέλος.

Ο Υφυπουργός

Αμυράς Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............