Προς ιδιωτικοποίηση και τα αλιευτικά καταφύγια της Άρβης, του Καστρίου/Κερατόκαμπου και του Λέντα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Απριλίου 2021

Προς ιδιωτικοποίηση και τα αλιευτικά καταφύγια της Άρβης, του Καστρίου/Κερατόκαμπου και του Λέντα

 Με νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ζητάει διευκρινίσεις για την προβλεπόμενη ιδιωτικοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων Άρβης, Καστρίου/Κερατόκαμπου του Δήμου Βιάννου και Λέντα (Λούτρα) του Δήμου Γόρτυνας, που προωθείται μαζί με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου - Ο.Λ.Η. Α.Ε.


«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Η. που ξεκίνησε από την Κυβέρνηση, εκτός από τα αναπόφευκτα ζημιογόνα αποτελέσματα που θα επιφέρει στο ελληνικό δημόσιο, από τη στιγμή που γίνεται εν μέσω πανδημίας και βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, αλλάζει άρδην και την καθημερινότητα όλων των πολιτών που χρησιμοποιούν τα αλιευτικά καταφύγια της Άρβης, του Καστρίου/Κερατόκαμπου και του Λέντα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της ΝΔ στο συγκεκριμένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης, εκτός του ότι απεμπολεί το κεκτημένο δικαίωμα που πέτυχε έπειτα από σκληρή προσπάθεια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - το οποίο αφορούσε στην παραχώρηση μεμονωμένων δραστηριοτήτων του Ο.Λ.Η. για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής - είναι κατακριτέα. Όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.».

Με την ίδια Ερώτηση, ο Χάρης Μαμουλάκης ζητά την τροποποίηση της συγκεκριμένης προκήρυξης έτσι ώστε να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τη διαδικασία πώλησης και ο Ενετικός Λιμένας Ηρακλείου, τα Λινοπεράματα του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και η χερσαία ζώνη του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............