Επιχειρεί ήδη ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Φεβρουαρίου 2021

Επιχειρεί ήδη ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου!

 Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου καθώς η κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει τη χιονόπτωση ειδικά στις ορεινές περιοχές του Δήμου. 

Τα μηχανικά μέσα και το προσωπικό του Δήμου επιχειρούν ήδη, ειδικά στις ορεινές περιοχές. Αυτήν την ώρα τα μηχανήματα του Δήμου παρεμβαίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε Γωνιές, Αστυράκι, Καμαράκι, Καμαριώτη και Αηδοχνοχώρι.
Ωστόσο οι προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, αναφέρονται σε πυκνή χιονόπτωση στην Κρήτη βαθμιαία από απόψε έως και την Τετάρτη, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στο πλαίσιο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου προχώρησε σε νέα ειδοποίηση – sms  προς τα κινητά τηλέφωνα των δημοτών που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου», συνιστώντας εκ νέου να αποφεύγεται κάθε άσκοπη μετακίνηση, καθώς σταδιακά η κακοκαιρία κορυφώνεται.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης σε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, βρίσκονται σε εγρήγορση με όλα τα μηχανικά μέσα του Δήμου, το προσωπικό και τους εθελοντές ιδιώτες, προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, επικοινωνήστε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πετούση στο τηλέφωνο: 6936778800.Υπενθυμίζονται οι οδηγίες αυτοπροστασίας που έχουν δοθεί προς τους πολίτες σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

  • Αν μετακινούνται πεζή: 
  • Nα ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............