Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Φεβρουαρίου 2021

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη

 Θεμελιώθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, το νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στο Ο. Τ. 138, στην Αγία Αικατερίνη , το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών Αγίας Αικατερίνης, Πόρου, Πατελών, Κατσαμπά και Μπεντεβή. Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη καθώς και του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή.

Το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Αγία Αικατερίνη, κατασκευάζεται σε ακίνητο 988,66m2 στη συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρείας, το οποίο είχε χαρακτηριστεί από το σχέδιο πόλης για χρήση νηπιαγωγείου. Σε αυτό πρόκειται να μεταστεγαστούν τα Νηπιαγωγεία 65ο και 6ο τα οποία λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια. 

Το νέο κτίριο θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, σύμφωνα με το Κτιριολογικό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα εκτείνεται μόνο σε ισόγειους χώρους και η επιφάνειά του θα είναι 526,82 m2. Θα αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα-τραπεζαρία, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, WC για τους εκπαιδευτικούς, τα νήπια και ΑμεΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους. Το νέο Νηπιαγωγείο θα έχει περιβάλλοντα χώρο 460m2 περίπου, o οποίος θα επιστρωθεί με χυτό δάπεδο ασφαλείας. Στον χώρο αυτό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα σύνθετο παιχνίδι και καθίσματα ενώ θα δημιουργηθεί και μία θέση στάθμευσης. 

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι 12 μήνες. Η συνολική δαπάνη του έργου με το ΦΠΑ, είναι 708.124,14 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτη 2014-2020" με φορέα πρότασης το Δήμο Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος : «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών της ευρύτερης περιοχής και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αμβλύνουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο, με την κατασκευή νέων κτιρίων και με καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............