Καταρρέει η γυναικεία επιχειρηματικότητα – Νέα έρευνα επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Φεβρουαρίου 2021

Καταρρέει η γυναικεία επιχειρηματικότητα – Νέα έρευνα επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων

 Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στα μέλη του Συλλόγου με τη συνεργασία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 



«Το 71,4% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή. Tο 91,7% επηρεάστηκε από την πανδημία, πτώση τζίρου εμφάνισε το 92,7%, ενώ το 54,8% αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή την έρευνα, εκτός του ότι ταυτίζονται με τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών που έχουν διεξαχθεί ανά την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας: Τα όποια μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ελήφθησαν, είναι απολύτως ανεπαρκή! Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Την καλούμε για πολλοστή φορά να αντιληφθεί την πραγματικότητα, να συνειδητοποιήσει ότι με την σκληρή νεοφιλελεύθερη τακτική που ακολουθεί, οδηγεί τις ΜμΕ σε λουκέτα και την ανεργία στα ύψη. Επιβάλλεται έστω και τώρα, να αξιοποιήσει τις πρωτοφανείς χρηματοδοτικές δυνατότητες που η ΕΕ παρέχει στα κράτη - μέλη, να προχωρήσει άμεσα σε μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, σε γενναία ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της αρχικής οφειλής στα πρότυπα της ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσιαστική στήριξη της εργασίας.

Η επόμενη ημέρα, πρέπει να βρει όλες τις επιχειρήσεις ζωντανές και τους εργαζόμενους στις θέσεις τους. Αν δεν συμβεί αυτό, οι κοινωνικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............