Μ. Χαλκιαδάκη: Διαφωνίες για τη χάραξη του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβουσίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιανουαρίου 2021

Μ. Χαλκιαδάκη: Διαφωνίες για τη χάραξη του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβουσίου

Συνεδρίασε  το Τοπικό Συμβούλιο Καβουσίου Δήμου Ιεράπετρας.  με θέμα την λήψη απόφασης για προσβολή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων( ΑΕΠΟ) που αφορά το τμήμα του ΒΟΑΚ , Καβούσι –Αυχένας Αγκαθιάς» με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας 


Η πρόεδρος κυρία Μαρία Χαλκιαδάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ανέφερε ότι διαφωνούν με την προτεινόμενη λύση σε ότι αφορά τη χάραξη του δρόμου στο ύψος του Καβουσίου καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει σοβαρές και ποικίλες επιπτώσεις στην οικονομία και όχι μόνο, της περιοχής. Επίσης ανέφερε ότι προβλέπεται η δημιουργία κόμβων που επί της ουσίας θα χωρίσουν το χωριό στα δυο. 


Μόνο για τον έναν θα γίνει απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων από ένα παραγωγικό κομμάτι της περιοχής. Επίσης θα ισοπεδωθούν οι αξίες ιδιοκτησιών .

Η πρόταση της κυρίας Χαλκιαδάκη είνα η δημιουργία υπόγειου τούνελ, ή η χάραξη του δρόμου να γίνει πάνω απο τον οικισμό δηλαδή απο την βόρεια πλευρά όπου και θα συναντηθεί με τον υφιστάμενο δρόμο.

Προσθέτοντας πως αν και συμφωνούν με την αναγκαιότητα να γίνει ο ΒΟΑΚ σε οτι αφορά την περιοχή, προτείνουν άλλες λύσεις από την προτεινόμενη για το Καβούσι ώστε να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή. 

Να αναφέρουμε ότι τα φυσικά πρόσωπα έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το τμήμα του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβουσίου. Ως τοπικό συμβούλιο αυτό που ζητούν είναι να γίνει μια δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ και από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............