Η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιανουαρίου 2021

Η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

 

Τέχνη, ταχύτητα, μόδα και… γενναιόδωρα χρώματα! Όποιος σταθεί τυχερός, και βρεθεί στο εργαστήρι ζωγραφικής της σπουδαίας, Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, θα… αναγκαστεί να ταξιδέψει σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα… Θα «πνιγεί» κυριολεκτικά μέσα σε έναν καμβά! Το ταλέντο και το ιδιαίτερο πνεύμα της δουλειάς της γνωστής Αθηναίας ζωγράφου, αποτυπώνεται περίτρανα στους γερανούς, στα ταξί, στα αυτοκίνητα Φόρμουλα 1 και όχι μόνο, αφού συνεχώς έχει να μας παρουσιάσει και κάτι καινούριο. Τα αντικείμενα των έργων της είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως έκφραση μοντερνισμού. 

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είναι η ζωγράφος της κίνησης, της έντασης και του θυμού. Όπως λέει η ίδια, «η εικόνα είναι η συλλογή της στιγμής. Η φόρμα επανέρχεται μέσα από τη διαδικασία που ο καθένας έχει επιλέξει σημειολογικά»…

«Στα ‘λιμάνια’ της θέλεις να ταξιδέψεις, στα ‘αυτοκίνητά’ της θέλεις να πάρεις μέρος στη ‘Φόρμουλα 1’, στα ‘αθλητικά’ της λυπάσαι που δεν συμμετέχεις στους αγωνιστικούς χώρους, όπου γης», αναφέρει χαρακτηριστικά για τη γνωστή ζωγράφο, ο Βασίλης Βασιλικός. 

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, «δεν διστάζει να χρησιμοποιεί έντονα χρώματα όταν συνθέτει ένα έργο, αλλά δεν φείδεται και λεπτομερειών, ακόμη και όταν αυτές έχουν να κάνουν με το πνεύμα των θεμάτων που ζωγραφίζει, πράγμα που φέρνει στο νου μεγάλους δασκάλους όπως τον Σικέρος και τον Ριβέρα

Εκείνο που χαρακτηρίζει τους πίνακες της Μίνας είναι τα θερμά αβίαστα χρώματα τα οποία εκφράζουν απόλυτα την ομορφιά των κινήσεων», παρατηρεί με ενδιαφέρον ο Yuan Hikun, πρόεδρος του JINTAI ART MUSEUM του Πεκίνου.


Τα σπουδαία έργα της κοσμούν χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, το Μουσείο ASAMA της Ακαδημίας των Σπορ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, το National Museum of Women in the Arts στην Ουάσινγκτον, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, το Μουσείο Βορρέ, το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, το Μουσείο της Βαρκελώνης, το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Automobili Lamborghini στην Ιταλία, η Πινακοθήκη Αβέρωφ, το Μουσείο Jean Todt – Ferrari, αλλά και αναρίθμητα γραφεία εταιρειών όπως FIAT, Ferrari, Lamborghini, Mercedes.

ΠΗΓΗ /www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............