Με επιτυχία η πρώτη επέμβαση του Μικρού μας φίλου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιανουαρίου 2021

Με επιτυχία η πρώτη επέμβαση του Μικρού μας φίλου

 Για τα μάτια του Μ.

«..Το Θεό, λευκό ή μαύρο, αν ζητήσω μόνο θα’ βρω στη ματιά ενός παιδιού. »


Από τη πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη συγκεκριμένη δομή κι η ματιά μας αντίκρισε τα εκφραστικά καστανά ματάκια του Μ, το βάλαμε σκοπό να τον βοηθήσουμε να δει τον κόσμο καθαρά. Και τα καταφέραμε – σχεδόν δηλαδή, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Την Παρασκευή 22/01 ο μικρός μας υπεβλήθει στη πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων που απαιτούνται προκειμένου να βελτιωθεί η όρασή του! Το άγχος και η αγωνία μας ήταν απερίγραπτα!

Όμως όλα πήγαν κατ’ευχήν! Κι ήδη από χτες το παιδί μας βλέπει καλύτερα! Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε πολύτιμους συνοδοιπόρους που μοιράστηκαν την ευχή μας και συντόνισαν τον χτύπο της καρδιά τους με τον δικό μας!

Κι είναι σημαντικό να τους πούμε δημόσια ένα «ευχαριστώ»: που δεν φοβήθηκαν τις «ιδιαίτερες συνθήκες» του παιδιού. Δεν σκιάχτηκαν την πανδημία. Που δεν μέτρησαν τα κέρδη και τις ζημιές τους σε μια τέτοια εποχή. Λάτρεις κι αυτοί του ίδιου στίχου μ’ εμάς, ανέλαβαν τα πάντα αφιλοκερδώς…

Κι όλα πήγαν όπως τα ονειρευτήκαμε! « Απ’ τα πλούτη όλου του κόσμου μόνο κράτησε και δώσ’ μου τη χαρά ενός παιδιού…» έτσι λέει ο στίχος ..

Πρώτη απ’ όλους η κ. Δάρεια Τσαγκαράκη, χειρούργος -Οφθαλμίατρος που ανέλαβε να κάνει τις επεμβάσεις με το συνάδερφό της κ.Κωνσταντίνο Παπαιωάννου!

Το Ασκληπιείο Κρήτης που χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε αρωγός στη προσπάθειά μας, θέτοντας στις «υπηρεσίες» του Μ το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Τα Ξενοδοχεία Καραταράκης και το προσωπικό του Olive Green hotel, που φιλοξένησαν το μικρό μας φίλο και τους συνοδούς του και φρόντισαν παράλληλα και για τη διατροφή τους! Κι ύστερα οι εθελοντές μας κι οι συνεργάτες μας!

Οι εθελοντικές οργανώσεις Kretahilfe και Griechische Welle Wien! Τι άνθρωποι αυτοί! Αποτελούμενες από Έλληνες του εξωτερικού ή απλά φιλέλληνες οι οργανώσεις αυτές , στέκονται πάνα στο πλευρό μας! Η Αλεξάνδρα Ζουδιανού… αφανής συνήθως ήρθε η ώρα για μια δημόσια ομολογία ευχαριστίας!

Η Εμμανουέλα κι ο Αντώνης κι η Ελένη κι όλοι όσοι «έτρεξαν» για να πωληθούν όλα τα βραχιολάκια που κατασκευάσαμε γι αυτό το σκοπό! Κι όλοι εσείς που τα αγοράσατε!!

Κι εσείς που τα φορέσατε και γίνατε πρεσβευτές του σκοπού. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που στηρίζετε τις δράσεις μας!

Τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστεί κι η ημερομηνία της δεύτερης επέμβασης. Σας θέλουμε και πάλι στο πλάι μας. Να μας βοηθήσετε, να βοηθήσουμε τον Μ. Κι ύστερα .. κάθε Μ. Γιατί, όπως λέει και το τραγούδι, «Μια ανάσα απ’ την ψυχή, κάθε ανάσα μια ελπίδα, τα παιδιά μες τη βροχή κουβαλούν την ηλιαχτίδα.»…

Το τραγούδι : Η ματιά ενός παιδιού Στίχοι: Μάρθα Λογοθέτου Μουσική: Σπύρος Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............