Χρώμα και άρωμα από το Λυβικό Πέλαγος έχει το νέο τραγούδι της Κλέλιας Ρένεση και του Νίκου Στρατάκη με τίτλο «Γαύδος». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιανουαρίου 2021

Χρώμα και άρωμα από το Λυβικό Πέλαγος έχει το νέο τραγούδι της Κλέλιας Ρένεση και του Νίκου Στρατάκη με τίτλο «Γαύδος».

 Χρώμα και άρωμα από το Λυβικό Πέλαγος έχει το νέο τραγούδι  της Κλέλιας Ρένεση και του Νίκου Στρατάκη με τίτλο «Γαύδος». Πρόκειται για ένα μελωδικό ταξίδι στο νησί της Καλυψούς, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.


Η Κλέλια Ρένεση, που έχει γράψει την μουσική και τους στίχους, εξηγεί πώς γεννήθηκε η ιδέα γι΄ αυτό το κομμάτι: «Πριν από λίγα καλοκαίρια, μπήκα σ' ένα καράβι και βγήκα σ΄ ένα μαγικό νησί. Θα καθόμουν μία βδομάδα, αλλά το νησί είχε άλλη γνώμη, και μαζεύτηκα μετά από ενάμιση μήνα. 

Με συνοδοιπόρους ένα ζευγάρι σαγιονάρες, ένα παρεό και το σκυλί μου, έλιωσα κάθε κόμπο, κάθε φόβο και κάθε αμφιβολία. Το νησί μου χάρισε απλόχερα όλη τη γνώση, όλη την ομορφιά και τη χάρη του. 

Μου χάρισε φίλους, μου χάρισε ήλιους και την μεγαλύτερη αγάπη που γνώρισα ποτέ . Φεύγοντας ήξερα ότι πρέπει να επιστρέψω και να του “επιστρέψω”.. ένα στιχάκι που σκαρφίστηκα κάτω από τον κέδρο που με φιλοξενούσε. Έγινε γρήγορα τραγούδι και με τη βοήθεια του υπέροχου φίλου Νίκου Στρατάκη βρήκε φωνή και χάρη» διηγείται η ίδια και προσθέτει:


«Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να βγει αυτό το τραγούδι κάτω από τέτοιες συνθήκες, σχεδόν εχθρικές προς τους καλλιτέχνες και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Μα πάνω απ’όλα ευχαριστώ την μάνα γη, που έπλασε την Γαύδο, και μπόρεσα να βουλιάξω τα πόδια μου μέσα την άμμο της και την καρδιά της. Κάτω τα χέρια από το παραδεισένιο νησί, κάτω τα χέρια από τους παρθένους παραδείσους του τόπου μας. 

Είναι ό,τι μας έχει απομείνει από την αιωνιότητα. Μόνο εκεί φαίνεται πόσο σύντομο είναι το πέρασμά μας από αυτόν τον πλανήτη.»

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν η γνωστή ηθοποιός έχει παρουσιάσει και άλλες μουσικές δουλειές σε κάποιες από τις οποίες μάλιστα συνεργάστηκε με τον διάσημο τραγουδοποιό Μανού Τσάο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............