Αδιαφορεί η Κυβέρνηση, παραμένουν χωρίς στήριξη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στην Ερώτηση 54 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιανουαρίου 2021

Αδιαφορεί η Κυβέρνηση, παραμένουν χωρίς στήριξη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στην Ερώτηση 54 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Κανένα περιθώριο στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων από το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν αφήνει η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού στην Ερώτηση που κατέθεσαν 54 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου.

 


Στην απάντηση αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να καλύψει οποιουδήποτε είδους τρέχοντα, πάγια έξοδα πολιτιστικών συλλόγων, καθώς τα ίδια τα μέλη των σωματείων αυτών, τα οποία συνιστούν σωματεία του Αστικού Κώδικα, είχαν και έχουν την ευθύνη με βάση το καταστατικό τους να συνεισφέρουν στην κάλυψη τέτοιου είδους παγίων εξόδων. Ομοίως και τα ζητήματα μείωσης ενοικίου, δημοτικών τελών και άλλα, δεν συνιστούν πολιτιστική δράση και κατ’ επέκταση αντικείμενο διεργασίας αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ».

 

Με αφορμή την παραπάνω απάντηση, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος συνυπογράφει την Ερώτηση, σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ εθελοτυφλεί. Αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες, αφήνει και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας έρμαιο στη δύνη της πανδημίας. Όλοι αυτοί οι φορείς που διατηρούν ζωντανά τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από τον Μάρτιο του ’20 χωρίς να μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τα πάγια και ανελαστικά τους έξοδα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται - όπως και όλοι οι άνθρωποι της τέχνης - ως «παράπλευρες απώλειες». Αυτές οι κοιτίδες πολιτιστικής δημιουργίας και προσφοράς, δεν πρέπει να εκλείψουν! Η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη. Οφείλει, και μπορεί, να βρει τρόπους να τους ενισχύσει οικονομικά. Βούληση χρειάζεται.».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............