Ανακοινώσεις Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΜέΡΑ25 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιανουαρίου 2021

Ανακοινώσεις Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΜέΡΑ25

 Το ΜέΡΑ25 λαμβάνει συνεχώς καταγγελίες από φαρμακοποιούς για την έλλειψη φαρμάκων σε μόνιμη βάση. Ως πότε πια; Ως πότε οι φαρμακαποθήκες θα αγοράζουν τα φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες και θα τα εξάγουν στην Ευρώπη ενώ οι εγχώριες ανάγκες δεν καλύπτονται; Ως πότε το Υπουργείο θα κωφεύει και θα κάνει τα στραβά μάτια ενώ πολύ καλά γνωρίζει τα αίτια της έλλειψης φαρμάκων; Ως πότε θα περιμένουν οι Έλληνες ασθενείς την έγκριση καινοτόμων φαρμάκων η οποία διαιωνίζεται λόγω γραφειοκρατίας;


Ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας του ΜέΡΑ25 ζητά να αναστείλει ο ΕΟΦ τις εξαγωγές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελληνικής Αγοράς σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Αρκετά παίξατε με την Υγεία των πολιτών!!!



https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-na-anasteilei-o-eof-tis-exagoges-oste-na-kalyfthoun-oi-anagkes-tis-ellinikis-agoras/



Τομέας Υγείας και Πρόνοιας ΜέΡΑ25: Δεν υπάρχει νεοφιλελεύθερη λύση για την πανδημία

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την αδιαφορία απέναντι στις επικλήσεις των ειδικών και του ΜέΡΑ25, εμείς θα επιλέξουμε λοιπόν την επιμονή.

Η αμηχανία της κυβέρνησης ως προς το σχέδιο lockdown-εμβόλιο διαφαίνεται ξεκάθαρα και όσο αυξάνεται, τόσο θα αυξάνονται και οι αυταρχικής φύσης αποφάσεις, τόσο θα αυξάνεται και η αδιαφάνεια κατά τη λήψη τους.



Η κυβέρνηση κατάφερε όπως ήταν αναμενόμενο να εγκλωβιστεί στην έλλειψη των δομών και του προσωπικού για τον ταχύ εμβολιασμό του πληθυσμού, έτσι ώστε καθ’ ομολογία της, η επίτευξη ικανού επιπέδου κάλυψης του πληθυσμού αναβάλλεται για τον… Ιούνιο (και αυτό αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις). Αυτό σημαίνει ότι και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα εκτείνονται μέχρι το καλοκαίρι και αυτό δεν είναι εκτίμηση αλλά απλός λογικός συνειρμός.



Με λίγα λόγια, ένα εμβόλιο όσο και θαυματουργό και τα lockdown, όσο και κλιμακούμενα ή αυστηροποιούμενα, αποκλείεται να λύσουν το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. Αυτό είναι ότι η ατζέντα της παραμένει πυρηνικά νεοφιλελεύθερη και μόνο οι τακτικές και οι ελιγμοί της -αναγκαστικά- έχουν κεντρώα επικάλυψη.



Αυτή η διχοστασία απεικονίζεται ξεκάθαρα μέσα στην επίμονη άρνηση σύνταξης και την απόλυτη απουσία οργανωμένου σχεδίου προς αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα, ενός σχεδίου που να εμπεριέχει και μεσοπρόθεσμα συστατικά, όπως αυτό που έχει εδώ και 2 μήνες προτείνει το ΜέΡΑ25. Δεδομένων όμως των κοινωνικών συνθηκών εξάπλωσης και επιβάρυνσης της πανδημίας, ένα τέτοιο σχέδιο θα σήμαινε την ουσιαστική μεταβολή ατζέντας για την κυβέρνηση. Για την κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ανά τον κόσμο, μάλιστα, γι αυτό και τα προβλήματα σε όλη την Ε.Ε. είναι λίγο-πολύ παρόμοιας φύσης, με παραλλαγές μόνο ως προς την κλίμακά τους.



Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν θα παραταθούν τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και η επικοινωνιακή πολιτική. Αμφότερα έχουν εξαντλήσει όμως όλα τα περιθώρια. Τόσο ο κορωνοϊός, όσο και τα αυτιά των υποστηρικτών της κυβέρνησης δεν θα ξεγελαστούν για πολύ. Η ιστορία της πανδημίας στην Ελλάδα θα γραφτεί με δεδομένα και όχι με άρνηση, ευχολόγια, αδιαφάνεια, αυταρχισμό και κατευθυνόμενες ειδήσεις.

https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-den-yparchei-neofilelefthe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............