Τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με την λειτουργία του Ελληνικού παιδικού χωριού στο Φίλυρο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Δεκεμβρίου 2020

Τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με την λειτουργία του Ελληνικού παιδικού χωριού στο Φίλυρο

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, μέσα από τις δομές τους υποστηρίζουν απρόσκοπτα περισσότερα από 500 παιδιά και τις οικογένειές τους τα τελευταία 23 χρόνια.


Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του προνοιακού φορέα παιδικής προστασίας με την ονομασία Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και την πρόθεσή του να ανακαλέσει τη λειτουργία του εάν δεν ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS διευκρινίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον συγκεκριμένο φορέα και τη λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη από το 1997 το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, από το 2004 τη Στέγη Νέων και από το 2012 το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, στηρίζοντας περισσότερα από 500 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί και με την έξαρση της πανδημίας, καλύπτουν στο μέγιστο βαθμό όλες τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούν στις δομές τους τα τελευταία 23 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Σωματείου κ. Γιώργος Πρωτόπαπας «Τα Παιδικά Χωριά SOS στεκόμαστε δίπλα στην αγωνία των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και δηλώνουμε την άμεση διαθεσιμότητά μας, παρά τη σοβαρή οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουμε λόγω του Covid-19, να συμπαρασταθούμε στα παιδιά αν παραστεί η ανάγκη και να τα φιλοξενήσουμε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη».

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | Ιωάννα Παχούλη | mob: 6970 330331 | email: ioanna.pachouli@thekompany.gr

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............