Υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Δεκεμβρίου 2020

Υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

 Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στη Λότζια η σύμβαση του έργου για την «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.


Πρόκειται για ένα έργο με τελικό ποσό σύμβασης τις 599.692,32 € και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το χρονοδιάγραμμα του είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στις Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου: Δαφνών, Σταυρακίων, Βασιλειών, Προφήτη Ηλία – Κυπαρίσσι, Αγίου Μύρωνα, Κάτω Ασιτών και Πυργού.

Οι αγροτικοί δρόμοι, όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις, βρίσκονται εκτός ορίων των οικισμών, δεν ανήκουν σε χαρακτηρισμένες περιοχές natura, δεν εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Πρόκειται για αγροτικούς δόμους, διαμορφωμένους από χρόνια στο συγκεκριμένο πλάτος. Συνδέονται με συνεχές ασφαλτοστρωμένο ή τσιμεντοστρωμένο οδικό δίκτυο και βρίσκονται σε ορεινές περιοχές ενώ κάθε χρόνο γίνονται απροσπέλαστοι από τις βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την μορφολογία του εδάφους. Η τσιμεντρόστρωση τους θα βοηθήσει την πρόσβαση των κατοίκων σε κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις (αμπέλια, ελιές κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............