Δημιουργία δικτύου απινιδωτών στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2020

Δημιουργία δικτύου απινιδωτών στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Στη δημιουργία δικτύου εξωτερικών απινιδωτών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Κοντάκη.


Με τη σύμβαση αυτή, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη συμβολή του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση νέων απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Δήμου, τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων καθώς και την ηλεκτρονική καταγραφή των σημείων που θα τοποθετηθούν.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής αναλαμβάνει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την πιστοποιημένη εκπαίδευση υπαλλήλων του Δ. Ηρακλείου στη χρήση απινιδωτών και την πρώτη αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Η σύμβαση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυο και σε άλλους τοπικούς φορείς, οργανισμούς, ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κ.α.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η δημιουργία δικτύου απινιδωτών είναι μια διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό. Έχοντας την τύχη να διαθέτουμε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τόπο μας, συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο δίκτυο και στην πόλη μας και με αυτόν τον τρόπο να είμαστε σε θέση να σώζουμε ζωές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............