Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλούς περιορισμούς, ο «Φίλιος Ζευς» ήταν παρών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2020

Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλούς περιορισμούς, ο «Φίλιος Ζευς» ήταν παρών

 Μια δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της! Μια χρονιά που μας δοκίμασε όλους.

Φοβηθήκαμε, θυμώσαμε, απογοητευτήκαμε, στερηθήκαμε, εγκλειστήκαμε, χτυπηθήκαμε από φυσικά φαινόμενα αλλά αντέξαμε. Σκεφτήκαμε περισσότερο, προσαρμοστήκαμε, δώσαμε χρόνο στον εαυτό μας, στην οικογένεια, στους δικούς μας ανθρώπους. Πήραμε κουράγιο ο ένας από τον άλλο, βοηθήσαμε αυτούς που είχαν ανάγκη, πορευτήκαμε μαζί προς τη δύση του 2020.


Κάποιοι έδωσαν λίγο παραπάνω από το χρόνο τους για ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και αυτοί είναι οι εθελοντές μας!

Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλούς περιορισμούς, ο «Φίλιος Ζευς» ήταν παρών:

· Με (50) περιπολίες δασοπροστασίας κατά τη θερινή περίοδο, (σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας).

· Με παροχή βοήθειας σε πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου.

· Με συνδρομή στην αναζήτηση αγνοουμένων, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και τις οικογένειες των αγνοουμένων.

· Με υγειονομική κάλυψη (παροχή πρώτων βοηθειών σε 90 καλύψεις) στις λίγες αθλητικές διοργανώσεις, που επέτρεψε η πανδημία.

· Με παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κατά την περίοδο της καραντίνας και του απαγορευτικού μετακινήσεων (μεταφορά φαρμάκων ή τροφίμων σε ηλικιωμένους, συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες κλπ – 50 περιστατικά).

· Με (40) κοινωνικές δράσεις (συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για αδύναμες κοινωνικά ομάδες, αιμοδοσίες, δράσεις για την οδηγική ασφάλεια και συμπεριφορά, δράσεις για το περιβάλλον -δέντρο φύτευση κλπ).

· Με τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των νέων συνθηκών COVID-19 στο αεροδρόμιο.

· Με τη δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Εφήβων.

Στο πλευρό της Ομάδας είναι πάντα ο τοπικός πληθυσμός, οι χορηγοί μας και φυσικά οι κρατικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και κυρίως στους Εθελοντές μας!

Ευχόμαστε το 2021 να φέρει πίσω ό,τι μας στέρησε το 2020!

Να φέρει υγεία, ασφάλεια, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συμμετοχή.

Τη νέα χρονιά Γίνε κι εσύ Εθελοντής κι ενθάρρυνε το παιδί σου να γίνει Εθελοντής! Γιατί ο εθελοντισμός είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και στον τόπο μας. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν. www.filios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............