Η Καλή Χέρα Των Παιδικών Μας Χρόνων Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2020

Η Καλή Χέρα Των Παιδικών Μας Χρόνων Παραμονή Πρωτοχρονιάς

 Ενα έθιμο που το περμέναμε όλοι μας σαν παιδιά ήταν και η καλή χέρα που δινόταν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς μας πήγαιναν στα μαγαζιά, μας έπαιρναν παιχνίδι, οι δικοί μου έμαθαν κάποια στιγμή και μου έπαιρναν πάντα κάποιο βιβλίο. 


77777777777777

Όμως οι θείοι και παππούδες δεν έτρεχαν στα μαγαζιά, αλλά θυμάμαι που έλεγαν έλα εδώ να σου κάνω την καλή χέρα  μα να τα φυλάξεις στον κουμπαρά σου, άλλοτε πάλι όταν τύχεναι να είναι μπροστά οι γονείς και αντιδούσαν λέγοντας δεν είναι ανάγκη, ο παππούς και η γιαγιά απαντούσαν Έ..... για το καλό το χρόνου να πάρετε κάτι του κοπελιού, λίγα είναι μα με πολύ αγάπη.
Υπήρξαν πολλές φορές που φυλάγαμε τα χρήματα που μας έδιναν και συγκεντρώνοντας και σε διάφορες άλλες εορτές και άλλα λεφτά πηγαίναμε μια μέρα και αγοράζαμε το δώρο που είχαμε βάλι στο ( μάτι )

Δεν ήταν βέββαια και λίγοι αυτοί που έλεγαν στους γονείς τους, εγώ θέλω να μου πάρεις αυτό το παιχνίδι λαμβάνοντας την απάντηση είναι πολύ ακριβό, μέχρι τόσα.... χρήματα μπορούμε να δώσουμε, για να λάβουν την απάντηση απο το παιδί εγώ έχω μαζέψει δικά μου λεφτά και με τα δικά σας ( χρήματα ) θα συμπληρώσω και θα το πάρω !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............