Τα Πιο Παράξενα Έθιμα Χριστουγέννων Σε Περιοχές Του Κόσμου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Δεκεμβρίου 2020

Τα Πιο Παράξενα Έθιμα Χριστουγέννων Σε Περιοχές Του Κόσμου

 Κάθε λαός, έχει διαφορετικές χριστουγεννιάτικες συνήθειες , που είτε τηρούν γιατί το επιτάσσει η παράδοση, είτε γιατί προσδίδει μία πιο χιουμοριστική διάθεση στην αναμονή των γιορτών.

 Ελβετία. - Klausjagan (ή "Κυνηγώντας τον Άγιο Βασίλη") κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη σε όλη την πόλη για δύο ώρες, κρατώντας αυτά τα τεράστια πράγματα πάνω από το κεφάλι τους.
Αυστρία-Φοβίζουν τα παιδιά με τον Krampus, τον κακό αντίστοιχο του Άγιου Βασίλη, που τιμωρεί τα κακά παιδιά κάθε χρόνο.
Νότια Αφρική - Τυπικό πιάτο είναι τηγανιτή τεράστια κάμπια!
Ουαλία - The Mari Lwyd (ή "Γκρίζα Φοράδα"). Το έθιμο περιλαμβάνει ένα είδους παρέλαση με το κρανίο από άλογο να περνά από τις πόλεις, τραγουδώντας Χριστουγενιάτικα!
Ισπανία - Η σκηνή της γέννησης δεν θα ήταν πλήρης αν δεν υπήρχε και...σκηνή αφόδευσης. Γνωστό και ως "El Caganer"
Φινλανδία - Τα παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα για να αφήσουν τα κρεβάτια τους για τους νεκρούς
Ουκρανία - Τα στολίδια με ιστούς αράχνης είναι πολύ δημοφιλή. Θεωρούν καλή τύχη αν συναντήσεις ιστό, ανήμερα Χριστουγέννων
Στην Αγγλία, η παράδοση θέλει τους Άγγλους να αφήνουν, μπράντι για τον Άι Βασίλη και καρότα για τον Ρούντολφ, ενώ τα παιδιά κρεμούν χριστουγεννιάτικες κάλτσες, για να τις γεμίσει με γλυκά ο πατέρας των Χριστουγέννων.
.com/proxy/

Στη Γερμανία, αντί για τις κάλτσες τους, βγάζουν έξω τα παπούτσια τους, βέβαια με τις ίδιες προσδοκίες με τους Άγγλους. Περιμένουν δηλαδή ο Άι Βασίλης να τους τα γεμίσει με γλυκά. Από τις αρχές του Δεκέμβρη, τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους έξω και αν δεν ήταν καλά παιδιά τη χρονιά που πέρασε, αντί για γλυκά θα βρουν κλαδιά μέσα.
.com/proxy/
Η παράδοση στη Νορβηγία υπαγορεύει ότι οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα εμφανίζονται την Πρωτοχρονιά και κλέβουν τα σκουπόξυλα των Νορβηγών και πετάνε μακριά. Για αυτό και οι άνθρωποι, κρύβουν τα σκουπόξυλα και οτιδήποτε σχετικό, ένα βράδυ πριν, ώστε να «προλάβουν» το κακό.
.com/proxy/
Στον Καναδά, τα Χριστούγεννα ανήκουν δικαιωματικά στα παιδιά. Το καναδέζικο ταχυδρομείο λοιπόν,έχει δημιουργήσει ειδικό ταχυδρομικό κώδικα (H0H 0H0), για να μπορούν τα παιδιά να στέλνουν τα γράμματά τους στον Άι Βασίλη αλλά και οι εργαζόμενοι, απαντούν στα γράμματά τους. Μέσα σε 27 χρόνια μάλιστα, έχουν απαντηθεί 15 εκατομμύρια γράμματα.
.com/proxy/

Πηγή - athensmagazine.gr/ iefimerida
http://www.boro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............