Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Δεκεμβρίου 2020

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

 Η πόλη του Ηρακλείου έχει τη μεγάλη τύχη να κοσμείται από αξιόλογα μουσεία, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, αποτελούν φάρους πολιτισμού, που ελκύουν το ενδιαφέρον επιστημόνων και μελετητών, πέραν της συμβολής τους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.


Η Ε.Κ.Ι.Μ. στην οποία ανήκει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ιδρύθηκε από φωτισμένους Ηρακλειώτες, όπως ο Ανδρέας Καλοκαιρινός, ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Μενέλαος Παρλαμάς, σε εποχές κρίσιμες για την πόλη. Στη μακρά πορεία της, έχει καταφέρει να διασώσει και να αναδείξει μεγάλο μέρος του ιστορικού πλούτου της Κρήτης και με τις δράσεις της να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ολόκληρου του νησιού.

Ως Δήμαρχος Ηρακλείου, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το νομοθετικό καθεστώς που επικυρώνει την ιδρυτική πράξη του Ιστορικού Μουσείου, απαλλάσσοντας το από τις ανασφάλειες του παρελθόντος και δίδοντας του την ευκαιρία να ανασάνει και να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα το σημαντικό έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............