Σας Προτείνουμε Το Βιβλίο Της Ελένης Μπετεινάκη ( Τρακατρούκας, Ο Καλικάντζαρος ) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Δεκεμβρίου 2020

Σας Προτείνουμε Το Βιβλίο Της Ελένης Μπετεινάκη ( Τρακατρούκας, Ο Καλικάντζαρος )

 Ένα βιβλίο - παραμύθι  για τους πρωταγωνιστές των ημερών, τους μοναδικούς καλικάντζαρους, με συγγραφέα την Ελένη Μπετεινάκη, εικονογράφηση από την Ναταλία Καπατσούλια και έκδοση από την Ελληνοεκδοτική. Είναι ο Τρακατρούκας, ο καλικάντζαρος…!

Ποιος είναι όμως τούτος ο πανέξυπνος μικρός καλικάντζαρος; Ας τον γνωρίσουμε…
«…Μια φορά και δύο καιροί όπως λεν τα παραμύθια ήταν οι καλικάντζαροι. Ξέρετε εκείνα τα ζαβολιάρικα πλασματάκια που έχουν μακριά τριχωτά πόδια, είναι κακομούτσουνα, μιλάνε τη δική τους γλώσσα και τα φοβούνται όλοι, εκτός… από τα παιδιά.
1klai

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι στη γη. 
Ο Τρακατρούκας, είναι ο  πιο μικρός και διαφορετικός  ανάμεσα τους. Γεννημένος με το ένα του πόδι λίγο πιο κοντό από το άλλο θα κινήσει κι εκείνος για ανακαλύψεις  και σκανταλιές  μόλις σημάνει η τρομπέτα του αρχιμουσικού. Φίλοι του κολλητοί ο Πι και Φι και φύλακας άγγελός του η νεράιδα Άχνη. Ο Τρακατρούκας θα βρεθεί με τη βοήθεια της σε ένα τεράστιο σαλόνι γεμάτο βιβλία.
Στο μυαλό του τότε γεννιέται μια ιδέα που θα τον βάλει σε μπελάδες. Όλοι σχεδόν οι ήρωες γνωστών και διάσημων ιστοριών  θα ζωντανέψουν μπροστά του και θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν…
Λίγο τα Χριστούγεννα, λίγο η εξυπνάδα του στην πιο δύσκολη στιγμή, μια  ακόμα πιο δυνατή και λαμπρή σκέψη  θα σώσει… τα παραμύθια…»
Ένα παραμύθι χριστουγεννιάτικο γεμάτο με όλη τη μαγεία των ημερών. Μια ιστορία για την διαφορετικότητα, την φιλαναγνωσία  και τις σωστές αποφάσεις της ζωής μας!
Ένα παραμύθι που μπορεί κάποιος να το ακούσει από το τάμπλετ και το κινητό σου αρκεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή Qr Code Reader.
1klai
Και μέρες που έρχονται  τούτοι οι καλικάντζαροι, γιατί είναι πολλοί μέσα στο παραμύθι, θα κατηφορίσουν στο Ηράκλειο σε ΜΙΑ και μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση, που ήδη παίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι.
Μια προσφορά  του Δήμου Ηρακλείου σε όλα τα παιδιά και με την υπογραφή της κουκλοθεατρικής ομάδας Κοκου-Μουκλό.
Η παράσταση είναι μία διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού της Ελένης Μπετεινάκη και είναι μεΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ!
Η Ελένη Μπετεινάκη γράφει στο βιογραφικό της :
«…Γεννήθηκα σε μια μικρή κωμόπολη του Ηρακλείου, τις Αρχάνες, και έζησα εκεί τα παιδικά μου χρόνια παρέα με «γιαγιάδες» που μου έλεγαν πολλές ιστορίες και παραμύθια. Ήθελα πάντα να παραμείνω παιδί κι έτσι σπούδασα Νηπιαγωγός, και κατάφερα να συνδυάσω την αγάπη μου στα παιδιά και τα παραμύθια με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάζω πολύ, αγαπώ τη θάλασσα και το… ποδήλατό μου. Η τύχη με έφερε κοντά στα βιβλία με τέτοιο τρόπο που μπορώ να διαβάζω οτιδήποτε κυκλοφορεί από την πρώτη του μέρα.
Εδώ και 21 περίπου χρόνια δουλεύω σαν νηπιαγωγός και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι  με την διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα βιβλία και ιδιαίτερα τα παιδικά. Έχω κάνει αρκετές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου με θέμα το παραμύθι με τον τίτλο  : «Μια φορά και …δυο καιροί». Αγαπώ πολύ την Ιστορία και την Λαογραφία και αρκετά από τα άρθρα μου δημοσιεύονται στις τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές  ηλεκτρονικές σελίδες όπως το Cretalive.gr, το ηλεκτρονικό περιοδικό Fractalart.gr  κ.α. Διατηρώ μια  στήλη , «Τα παραμύθια του Σαββάτου », με παρουσιάσεις και απόψεις για τα παιδικά βιβλία, στα παραπάνω ηλεκτρονικά  αλλά και στα έντυπα μέσα του νησιού μου και αφηγούμαι πάρα πολύ συχνά ιστορίες και παραμύθια σε χώρους και βιβλιοπωλεία της πόλης μου.
Το 2015 μου απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό « Βούλα Κουλουμπή», η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.
Βιβλία:
Η μάγισσα Χρωματούσα, εκδ. Ελληνοεκδοτική,2015
Τα κάναμε θάλασσα …(τα παραμύθια) Συλλογική έκδοση, Νήσους Περίπλους, 2016
Σελίδες και blog : http://zhtunteanagnostes.blogs...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............