Έκτακτη ειδοποίηση πολιτικής προστασίας Μαλεβιζίου: Πιθανή υπερχείλιση του Γαζανού ποταμού στην περιοχή της Αμμουδάρας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Νοεμβρίου 2020

Έκτακτη ειδοποίηση πολιτικής προστασίας Μαλεβιζίου: Πιθανή υπερχείλιση του Γαζανού ποταμού στην περιοχή της Αμμουδάρας

 Έκκληση στους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Αμμουδάρας και του Γαζίου να αποφύγουν κάθε μετακίνηση απευθύνει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου, λόγω του αυξημένου όγκου νερού που μεταφέρεται από τον ορεινό όγκο στο Γαζανό ποταμό. 

Με τη βροχόπτωση να αναμένεται ακόμη πιο έντονη τις προσεχείς ώρες η πιθανότητα υπερχείλισης του Γαζανού ποταμού, ειδικά στην περιοχή της Αμμουδάρας, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.Για το λόγο αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση στη διάρκεια της σημερινής ημέρας και της νύχτας, ειδικά στην Αμμουδάρα και το Γάζι, με σκοπό την αποφυγή ενδεχομένων κινδύνων από πιθανή υπερχείλιση του Γαζανού ποταμού, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει.


Παράλληλα απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους των οικισμών να αποφύγουν μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών, καθώς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των φερτών υλικών που μεταφέρονται, είναι ιδιαίτερα αυξημένη η πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν μετακινήσεις και ιδιαίτερα να μην προχωρούν σε διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού οδηγεί σε υπερχείλιση των ρεμάτων και συσσώρευση φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη κλείσει τις ιρλανδικές διαβάσεις με απαγορευτική σήμανση.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει αποστείλει ήδη σχετική ειδοποίηση για αποφυγή μετακινήσεων στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Δημότης Μαλεβιζίου». Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και σε άμεση συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου Γιώργο Πετούση στο τηλέφωνο: 6936778800

Το SMS που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα

 των χρηστών της εφαρμογής «Δημότης Μαλεβιζίου»:

«Έκτακτη ειδοποίηση πολιτικής προστασίας Μαλεβιζίου:

Μεγάλος όγκος βροχόπτωσης αναμένεται τις προσεχείς ώρες. Πιθανή η  υπερχείλιση του Γαζανού ποταμού. Ιδιαίτερα αυξημένη η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Αποφύγετε κάθε μετακίνηση, ειδικά στην περιοχή της Αμμουδάρας και του Γαζίου. Οι κάτοικοι των οικισμών παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, ειδικά σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών. Οδηγοί αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Μην επιχειρείτε διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Ο μεγάλος όγκος νερού οδηγεί σε υπερχείλιση των ρεμάτων και συσσώρευση φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6936778800»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............