Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στο σχολείο! (σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Οκτωβρίου 2020

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στο σχολείο! (σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα)

 Το Παιδικό Μουσείο Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο που ταξιδεύει παντού με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές του. Ένας από τους πιο αγαπημένους μας προορισμούς είναι φυσικά το σχολείο!



Το Exploration δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου μέσα στο δικό τους χώρο: το σχολείο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού, και πάντα με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, τα παιδιά επεξεργάζονται αντικείμενα, πειραματίζονται, συνεργάζονται, εξερευνούν, ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, το Exploration ξεκινά τα σχολικά του ταξίδια με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού:

Μες το μουσείο (Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού)
Τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια “μουσείο” εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο!

Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε (Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού)
Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Με οδηγό την Ιστορία, τα παιδιά λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και με αφορμή πρόσωπα και γεγονότα ανακαλύπτουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail info@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Γιατί στο Παιδικό Μουσείο Exploration παραμένουμε ασφαλείς και εξερευνούμε συνεχώς!

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους εκπαιδευτικούς:

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τα προγράμματα υλοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή στο χώρο των εκδηλώσεων ή ακόμα και στην αυλή του σχολείου, αν το επιτρέπει ο καιρός.

* Ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Κάθε τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες και να συμμετέχουν σε δύο διαδοχικά προγράμματα, προστατεύοντας την υγεία των μαθητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

* Λόγω της χρήσης και της άμεσης επαφής των παιδιών με εκθέματα και εκπαιδευτικά αντικείμενα του Μουσείου, δεν είναι δυνατή η υλοποίηση δύο ίδιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων την ίδια μέρα. Σε περίπτωση που ένα τμήμα χωριστεί σε δύο ομάδες, τα προγράμματα πραγματοποιούνται δύο φορές στις αντίστοιχες ομάδες του τμήματος.

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το νηπιαγωγείο και τις μικρότερες τάξεις Δημοτικού υλοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου.

* Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των ερμηνευτών μας, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο χώρο του σχολείου.


Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr | info@exploration.gr
+30 6948 822 622

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............