Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου και στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου και στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου

 Τον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου και το Λιμεναρχείο επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.


Ο κ. Πλακιωτάκης περιηγήθηκε από την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου κα Ιωάννα Κουλουβράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Βακόνδιο σε όλους τους χώρους του λιμανιού ενώ στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Οργανισμό και το master plan του λιμανιού.

Κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Λαυρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, να επισκεφθεί τους χώρους του Λιμεναρχείου ενώ είδε από κοντά τις δυνατότητες του Κέντρου Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Λαυρίου (RTS). Παράλληλα απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Λαυρίου τους ευχαρίστησε δημοσίως για τη μεγάλη τους προσφορά στο μεταναστευτικό αλλά και και την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19.


"Το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε στο μεταναστευτικό. Χάρη σε σας, σφραγίσαμε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, προστατέψαμε τους νησιώτες μας και αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά την περίοδο της πανδημίας και αντιμετωπίσατε με επιτυχία πολλά ζητήματα και σε επίπεδο θαλάσσιου τουρισμού, ανταποκριθήκατε σε μεγάλο βαθμό στους ελέγχους στα πλοία. Δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην ακτοπλοΐα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εσάς".

Ακόμη, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη για το Λιμενικό Σώμα, ύψους 600 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και 800 εκατ. ευρώ για την επόμενη καθώς και στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τονίζοντας ότι εξετάζονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αντιμετωπιστεί σταδιακά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............