Πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή και των δεκαεπτά παράτυπων μεταναστών από τη πόλη της Σητείας σε άλλη δομή φιλοξενίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή και των δεκαεπτά παράτυπων μεταναστών από τη πόλη της Σητείας σε άλλη δομή φιλοξενίας

 Το Σάββατο 17 Οκτ 2020 και μετά από ένα περίπου μήνα, έλαβε χώρα η μεταγωγή και των δεκαεπτά παράτυπων μεταναστών από τη πόλη μας σε άλλη δομή φιλοξενίας .


Ο Δήμος Σητείας ευχαριστεί θερμά όλους όσους έπαιξαν ενεργό ρόλο όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραμονής τους και συγκεκριμένα:
α. Το Λιμεναρχείο Σητείας ( Κο Λιμενάρχη και λοιπό προσωπικό) που είχαν και την επιχειρησιακή ευθύνη.
β. Το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ( Κο Δκτη, Υδκτη και λοιπό προσωπικό) για την φύλαξη και εν γένει ασφάλεια μεταναστών - χώρου.
γ. Το ΕΚΑΒ Σητείας για τις υπηρεσίες αρμοδιότητας του.
δ. Τις εθελοντικές ομάδες Σητείας, ΕΔΕΑΚ - Ερυθρός Σταυρός , που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όλο σχεδόν το 24ωρο και που είχε να κάνει με το ευαίσθητο κομμάτι της διοικητικής μέριμνας ( διανομή υλικών, ειδών, φαγητού κλπ).
ε. Την ΔΕΥΑΣ που φρόντιζε καθημερινά για την καθαριότητα των χώρων υγιεινής ( χημικές τουαλέτες, ντουζ κλπ).
στ. Την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ( Αντιδήμαρχο Κα Πλατανάκη Ελένη , λοιπό προσωπικό), για την τακτοποίηση της δομής.
η. Το νοσοκομείο Σητείας ( Κα Διοικήτρια , ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών.
θ. Τους επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, που όχι μονο αφιλοκερδώς αλλά και απλόχερα, ανέλαβαν το μεγάλο κομμάτι της σίτισης πρωί, μεσημέρι, βράδυ, και ιδιαίτερα στους Κους Αγγελάκη Μανώλη και Φουντουλακη Ιωάννη, που καθημερινά είχαμε επικοινωνία για τον όλο συντονισμό.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καταστηματάρχες και απλούς δημότες, τόσο από τη Πόλη της Σητείας, όσο και από τα χωριά μας, που προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης κλπ , δείχνοντας για μια ακόμη φορά, το μεγαλείο της φιλοξενίας στο τόπο μας.
Ευχόμαστε οι παράτυποι μετανάστες να βρουν το δρόμο της επιστροφής στα μέρη τους , να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, να πρυτανεύσει η πολιτική λογική και να βασιλεύει η ειρήνη σ όλο το κόσμο.
Αϊλαμάκης Γεώργιος
Αντιδήμαρχος ΠΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............