Η ώρα της αλήθειας, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών απαντάει στα ψεύδη και τις προσβολές του κυρίου Φουντουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2020

Η ώρα της αλήθειας, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών απαντάει στα ψεύδη και τις προσβολές του κυρίου Φουντουλάκη

 Ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη της αθλητικής κοινότητας, αλλά και όλους τους έλληνες πολίτες για τις ανακριβείς, αναληθείς και υβριστικές δηλώσεις του Γ. Φουντουλάκη προς τον πρόεδρό μας, τα μέλη του ΔΣ και τους διακριθέντες αθλητές με αναπηρία γενικότερα. Στις ως άνω δηλώσεις αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο στο πρόσωπο και στο ρόλο του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών. 

Πιο συγκεκριμένα, τον χαρακτηρίζει άπειρο, συκοφάντη, και ότι προέβη σε πολιτικές δηλώσεις. Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία του κυρίου Πολυχρονίδη είναι αδιαμφισβήτητη. Με τέσσερα Παραολυμπιακά μετάλλια, πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και με τις περισσότερες ψήφους εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου μας, δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει άπειρο. 

Ο πρόεδρός μας ουδέποτε εξέφρασε πολιτική θέση οποιουδήποτε κόμματος, αλλά πάντοτε υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συναθλητών του και γενικότερα του Παραολυμπιακού κινήματος. Έχοντας διατελέσει μέλος της επιτροπής των κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Μπότσια, διοικητικός παράγοντας, σύμβουλος για ζητήματα αναπηρίας, αλλά και έχοντας βραβευτεί από διεθνείς οργανισμούς και την ελληνική πολιτεία, αποδεικνύεται το λιγότερο οτι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί του Γ. Φουντουλάκη, αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση και αποκαλύπτεται ποιος είναι ο συκοφάντης και ποιος όχι. 

Ο σύλλογός μας, πάντοτε είχε τρεις εκπροσώπους που ορίζονταν από τον υπουργό και οι οποίοι μπορούσαν να είναι και εν ενεργεία αθλητές. Ο ρόλος τους στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων αθλητών και να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Παραολυμπιακού κινήματος. 

Με το νέο νόμο, η εκπροσώπηση των τριών Παραολυμπιονικών παραμένει και ενισχύεται δημοκρατικά με τον μη ορισμό τους από τον υπουργό, αλλά με την εκλογή τους από τη γενική συνέλευση του συλλόγου μας.

Όσον αφορά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και τα άτομα που αποτελούν την ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής καθώς επίσης και για την πρόταση μομφής που αναφέρει ο Γ. Φουντουλάκης, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής: η μη πρόσκληση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε από καμιά κοινοβουλευτική ομάδα, πλην του ΚινΑλ. 

Η πρόταση μομφής, η οποία κατατέθηκε από εφτά μέλη της ολομέλειας, εκ των οποίων οι τρεις είναι και Παραολυμπιονίκες του συλλόγου μας, είχε ουσιώδη λόγο διότι ο Γ. Φουντουλάκης απέφευγε με δόλο την διενέργεια ολομέλειας προκειμένου να μην εκφραστεί η ΕΠΕ υπέρ του νομοσχεδίου, και προφασιζόμενος ότι βρίσκεται σε θερινές διακοπές δεν συγκαλούσε το όργανο ως όφειλε. 

Ειπλέον, από τις τριάντα και πλέον συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια, πραγματοποίησε μόλις μία. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συντελούν τη μη σωστή διαχείριση και εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου και γι’ αυτό υπερψηφίστηκε η μομφή με ψήφους εφτά έναντι μίας. 

Ουδέποτε παραιτήθηκε, αλλά εξέπεσε του αξιώματος του. Όσον αφορά την αιτιολογία ότι κανένα μέλος δεν διαμαρτυρήθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε να τονίσουμε ότι δύο και πλέον χρόνια, πολλά μέλη της Παραολυμπιακής Επιτροπής έχουν διαμαρτυρηθεί για την ελλιπή λειτουργία της. Τέλος, όσον αφορά τους τέσσερις εκπροσώπους της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, είναι αυτοί που εκπροσωπούν τις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες αναπηριών όπως αυτές εκπροσωπούνται στην Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι προσβλητικές δηλώσεις και οι αήθεις χαρακτηρισμοί που δεν πρεσβεύουν ούτε τον αθλητισμό ούτε την δημοκρατία μας, περί Σταλινικών ποσοστών και ρουσφετιών, είναι εντελώς αντίθετα με τα Παραολυμπιακά ιδεώδη και όλα όσα θέλει να εκφράσει ο αθλητισμός γενικότερα. 

Η επίθεση κατά του πρόεδρου του πρώτου συλλόγου σε διακρίσεις πανελλαδικά για το 2019 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Π. Καδδά και κατά της εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν έχουν θέση στον χώρο μας.

 Η εκπρόσωπος της ΓΓΑ είναι μέλος μίας επιτροπής που ασχολείται με όλα τα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος, που περιλαμβάνει και το Παραολυμπιακό κίνημα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ότι ο παραολυμπιακός αθλητισμός βρίσκεται υπό την προστασία του κράτους και άρα είναι απαραίτητο το κράτος να βρίσκεται κοντά του με έναν εκπρόσωπο που θα εγγυάται την προστασία και την εύρυθμη λειτουργία.

Οι Έλληνες παραολυμπιονίκες πάντοτε βρίσκονται από την θετική πλευρά του αθλητισμού και ουδέποτε ζήτησαν κάποια διάκριση. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησαν οι αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών τους να είναι με το ίδιο ηλικιακό όριο όπως και των υπολοίπων ομοσπονδιών. 

Επίσης, επιθυμούν να υπάρχει ο σεβασμός προς την προσωπικότητά τους και όχι προς το ¨καροτσάκι¨ τους. Πρέπει να υπολογίζονται ως άνθρωποι με ίσα δικαιώματα είτε είναι χειριστές αναπηρικού αμαξιδίου, είτε όχι. Τελειώνοντας, συκοφάντες και άπειροι είναι αυτοί που προσπαθούν να διχάσουν το Παραολυμπιακό κίνημα έχοντας ως αρχηγό τους τον Γ. Φουντουλάκη.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών,

Ο Πρόεδρος – Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Ο Αντιπρόεδρος – Μανώλης Στεφανουδάκης

Ο Ταμίας – Ανδρέας Κατσαρός

Ο Γενικός Γραμματέας – Γιάννης Κωστάκης

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων – Αλέξανδρος Ταξιλδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............