Έναρξη μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Οκτωβρίου 2020

Έναρξη μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

 Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων για τη διδακτική περίοδο 2020-2021, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού και των κανόνων λειτουργίας των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Φ.Ε.Κ. 3611/Β /29.8.2020). 

Τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και χορηγεί Πτυχίο και Δίπλωμα στους αποφοίτους, παραδίδονται στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα, με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, με υπεύθυνο τον Αιδεσιμολ. Καθηγητή, Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη.

Η Σχολή Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού λειτουργεί για αρχάριους και προχωρημένους, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Γρινιεζάκη, και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Λελεκάκη.

Το Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων λειτουργεί στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας», στην Ιεράπετρα, με  Μουσικοδιδασκάλους τους κ. Ευάγγελο Βαρδάκη και κ. Ευάγγελο Φανουράκη.

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7:00  μ.μ. στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας για τα Τμήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Σητείας, και την Tρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ι. Ναό Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας για όλα τα Τμήματα της Ιεράπετρας. 

Η φοίτηση στις παραπάνω Σχολές είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα (τηλ. 28420 22400, 28420 22786), και κατά τις απογευματινές ώρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας (τηλ. 28430 22967), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιεράς Μητροπόλεως imis@imis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............