Κορωνοϊός-Αερομεταφορές: Η κρίση στον τομέα των ταξιδιών απειλεί 46.000.000 θέσεις εργασίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός-Αερομεταφορές: Η κρίση στον τομέα των ταξιδιών απειλεί 46.000.000 θέσεις εργασίας

 Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στα ταξίδια ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατ. εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Άλλωστε και η ΙΑΤΑ σήμερα εκτίμησε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς δεν υπάρχουν τα ταμειακά αποθέματα που κάθε χρόνο λειτουργούσαν ως μαξιλάρι.

Κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας εξαιτίας του κορωνοϊού

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία, που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.


Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020 εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............