Το 3ο δημοτικό σχολείο Σητείας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Οκτωβρίου 2020

Το 3ο δημοτικό σχολείο Σητείας

 

Το σχολείο  βρίσκεται σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις από  το 2010, στην περιοχή Κόκκινα στην Σητεία . Στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα (2 άνα τάξη) και το τρέχων σχολικό έτος 2011-2012 δημιουργήθηκαν τμήματα ένταξης καθώς και τμήματα υποδοχής των αλλοδαπών μαθητών. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως βιβλιοθήκη, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα χημείου, γήπεδο μπάσκετ και βόλει καθώς και κλειστό γυμναστήριο -αίθουσα θεατρικών εκδηλώσεων).



Από το σχολικό έτος 2010-2011 το σχολείο λειτουργεί με βάση το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα σπουδών από τις 8.00 μέχρι τις 14.00 για όλες τις τάξεις, ενώ στην συνέχεια λειτουργεί και ως Ολοήμερο Σχολείο.
Το σχολικό έτος 2011-2012, το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο πρόγραμμα σπουδών»και χαρακτηρίζεται ως «Πιλοτικό» μαζί με άλλες 187 πιλοτικές σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία - δημοτικά - γυμνάσια) ανά την Ελλάδα.
Το σχολείο εκτός από μεγάλο προαύλιο, διαθέτει και γήπεδο μπάσκετ σε διαφορετικό χώρο, το οποίο χρησιμοποιείται από μαθητές τις ώρες του διαλείμματος και τις ώρες του μαθήματος της γυμναστικής.


Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 300 ατόμων, είναι εξοπλισμένη με μαθητικό υλικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό (μικροφωνική - βιντεοπροβολέας). Συνδυάζει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για αθλοπαιδείες και θεατρικά δρώμενα καθώς και αίθουσα βεστιαρίου με στολές και υλικό απο τις θεατρικές παραστάσεις και σχολικές γιορτές του σχολείου



Η σχολική βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί με την σημερινή της μορφή το 2003. Την επόμενη χρονιά, μηχανοργαφήθηκε όλο το υλικό και πλέον ο δανεισμός γίνεται από ομάδα μαθητών (βιβλιοθηκάριοι) , μέσω ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Αριθμεί 1899 τίτλους και παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα δανεισμού. Στα πλαίσια της σχολικής βιβλιοθήκης έχουν γίνει αξιόλογες δράσεις στο σχολείο μας, όπως ράλλυ ανάγνωσης, επισκέψεις συγγραφέων και βιβλιοπαρουσιάσεις.


Το εργαστήριο πληροφορικής λειτουργεί από το 2003. Tα τελευταία 2 χρόνια, με το νέο  Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.) στα Δημοτικά, είναι η αίθουσα διδασκαλίας για το μάθημα των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών).
Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου αποτελείται από:
- Δικτυακός εξοπλισμός (δρομολογητής CISCO - διανομείς δικτύου και ασύρματος δρομολογητής) για πρόσβαση στο διαδίκτυο
- 10 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές σε δίκτυο με εκτυπωτή
- 1 βιντεοπροβολέας
- τηλεόραση με συσκευή βίντεο
Επίσης, στα πλαίσια τηςΠράξης 80 - "Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία", το σχολείο έχει στην κατοχή του 10 σύχρονους φορητούς υπολογιστές και όλες οι τάξεις απόκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο μετά από τοποθέτηση δικτυακής καλωδιακής υποδομής το έτος 2011.


Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2009 ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Λασιθίου, έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης/ΕΠΕΑΕΚ, το οποίο είχε ξεκινήσει έπειτα από σχετική πρόσκληση για κατάθεση τεχνικών δελτίων το Φεβρουάριο του 2005 [πρβλ. έγγραφο 1298 της 01/02/2005 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΕΑΕΚ του Υπ.Ε.Π.Θ, που αφορά την Ενέργεια 5.2.2 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ»και συγκεκριμένα τα «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (α΄ φάση)»]. Μπορείτε να δείτε εδώ τον εξοπλισμό που έχει παραλάβει κάθενα από τα58 Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, καθώς και την χωροθέτισή τους σε αντίστοιχα σχολεία των νομαρχιών.
Στο Νομό Λασιθίου, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στεγάζεται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο με επίπλωση και εξοπλισμό από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και από προϋπάρχουσες υποδομές του Σχολείου. Το Εργαστήριο περιλαμβάνει : α) αίθουσα διδασκαλίας, β) αίθουσα υποστήριξης και γ) γραφείο, συνολικού εμβαδού 62 τ.μ. περίπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............