Μαλεβίζι: Τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγό του Γαζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Σεπτεμβρίου 2020

Μαλεβίζι: Τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγό του Γαζίου

Σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου βρίσκεται ο Δήμος Μαλεβιζίου, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό Νηπιαγωγείου του Δήμου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού, η οποία παρουσίαζε ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της έχουν τεθεί σε καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου.


Παράλληλα, με μέριμνα του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής απολύμανση στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, το οποίο μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Γαζίου, αλλά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πρόκειται να λειτουργήσει στις καινούριες του εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αμμουδάρας. Απολύμανση έχει προγραμματιστεί και στις νέες εγκαταστάσεις του πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα,  ο αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση του χρονοδιαγράμματος καραντίνας των εκπαιδευτικών και αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό Νηπιαγωγείου του Δήμου μας και ενεργοποιήσαμε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.
 Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και έχει προγραμματιστεί προληπτική απολύμανση στις νέες εγκαταστάσεις του στην περιοχή της Αμμουδάρας. Η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό και οι συνάδελφοί της επίσης σε προληπτική καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου. Με πρωτοβουλία του Δήμου οι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν επιπρόσθετα και σε προληπτικά διαγνωστικά τεστ μοριακού ελέγχου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου θα ενημερώσει τους γονείς για την ημερομηνία του αγιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............