Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Σεπτεμβρίου 2020

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Χερσονήσου


Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  7 Σεπτέμβρη . Ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Χερσονήσου , κάλεσε τα μέλη του σε μια δράση διαμαρτυρίας στις 11 μ.μ  , προτρέποντας να κλείσουν τα μαγαζιά και να συμπαρασταθούν.


  Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στην πανδημία , με καθολική χρήση των προστατευτικών μασκών , καθώς και σχολαστική τήρηση αποστάσεων  , περίπου 120 μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας , στο κέντρο της Χερσονήσου . Η ανησυχία ήταν έκδηλη αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η παύση των πτήσεων από την Αγγλία , ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκε ότι ανάλογα πράττει και η Ολλανδία . 


Πρόκειται για 2 εκ των κυριότερων αγορών προέλευσης επισκεπτών , με αποτέλεσμα η πολύ δύσκολη τουριστική σεζόν να γίνετε ακόμη πιο δύσκολη . Ολοι οι έμποροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για την χειρότερη χρονιά όλων των εποχών .

  Τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην συλλογή υπογραφών ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό  σε σχετική επιστολή να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης  όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές , ακόμη και αν δεν έχουν ΚΑΔ αντίστοιχου καταστήματος τουριστικών ειδών.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει τεθεί , ώστε τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε τουριστικούς προορισμούς να οροθετηθούν βάση ταχυδρομικού κώδικα . Άλλα μέτρα που ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Χερσονήσου είναι  η παράταση του μέτρου για το 60% πληρωμής ενοικίων μέχρι τον Απρίλη του 2021 όπως και παράταση και πάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών , η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ , το ακατάσχετο των επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ,  το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων , παροχή προγραμμάτων (πχ ΤΕΠΙΧ) όχι μόνο για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις  , επαναφορά ρύθμισης 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές .


  Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου  Δήμου Χερσονήσου αφού είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις , ανανεώσαν το ραντεβού τους για την κρίσιμη Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί στα τέλη Σεπτέμβρη , ευχόμενοι η σεζόν να είναι ακόμη ζωντανή μετά από μερικές εβδομάδες και εφόσον επιτρέπονται οι συναθροίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............