Στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 24ο και 31ο Δημοτικό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 24ο και 31ο Δημοτικό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Πειραματικό), το 2ο Γυμνάσιο και το 24ο και το 31ο Δημοτικό, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας Νίκο Αγγελάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.


Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τον αγιασμό στο Πρότυπο ΓΕΛ, τον οποίο τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και να συζητήσει μαζί τους για ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά «Η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε».


Εν συνεχεία επισκέφθηκε το 24ο και το 31ο Δημοτικό, στο οποίο οι δάσκαλοι και οι γονείς τον ευχαρίστησαν για τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο, κυρίως στις βοηθητικές αίθουσες που ουσιαστικά κατασκευάστηκαν εξαρχής.

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την μαθητική κοινότητα: δημιουργική πορεία στην Γνώση. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.
Η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, με την έξαρση της πανδημίας, απαιτεί την υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί, και στους χώρους των σχολείων, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση.


Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο, σε ασφαλείς συνθήκες, με τους επιβεβλημένους υγειονομικούς κανόνες. Επιδιώκουμε την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων. Μεριμνούμε για την άμεση έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που θα βοηθήσει τους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται οικονομικά. 


Κοινός στόχος όλων μας είναι: το παιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις βαθμίδες, να έχει την δυνατότητα να προσφέρει τις αναγκαίες και ουσιαστικές Γνώσεις στις νεότερες γενιές, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.
Καλή σχολική χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............