«Ασκήσεις Σκέψης την Εποχή του Κορωνοϊού» το νέο βιβλίο του ιατρού Ανδρέα Β. Κωστάλα! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Φεβρουαρίου 2022

«Ασκήσεις Σκέψης την Εποχή του Κορωνοϊού» το νέο βιβλίο του ιατρού Ανδρέα Β. Κωστάλα!

 Οι «Ασκήσεις Σκέψης την Εποχή του Κορωνοϊού» είναι το νέο βιβλίο του ιατρού Ανδρέα Β. Κωστάλα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις.


Τα κείμενα που περιέχονται είναι προϊόντα ελεύθερων συνειρμών με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία μπορεί να μας ανοίγει ορίζοντες σκέψης. Είναι κάτι που μας επιτρέπει -αν το θέλουμε- να σκεφτούμε διαφορετικά από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Ακόμα όμως, να επανεξετάσουμε στερεότυπα σκέψης που μας είχαν οδηγήσει σε ευάλωτες «βεβαιότητες».

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας Ανδρέας Β. Κωστάλας, «ο κορωνοϊός μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και μας βάζει απέναντι στη διάκριση μεταξύ επιβίωσης και ζωής. Όμως η ίδια η ζωή, στη διαδρομή της, εκτίθεται σε προβλέψιμους και απρόβλεπτους κινδύνους. Η διαχείριση των κινδύνων, σε κάθε επίπεδο, την κάνει πιο βαθειά, πιο ουσιαστική, πιο δημιουργική. Εάν υπήρχε τρόπος (που δεν υπάρχει) να μηδενιστεί κάθε ρίσκο, η ζωή θα γινόταν μια αποστειρωμένη διαχείριση της επιβίωσης».

Ζούμε επειδή σκεφτόμαστε, επειδή αγαπάμε, επειδή φοβόμαστε, επειδή ελπίζουμε, επειδή πιστεύουμε (σε ό,τι θέλουμε). Η ζωή δεν είναι μόνον η διασφάλιση ενός μέλλοντος. Εμπεριέχεται παράλληλα και συγχρόνως σε τρεις χρόνους, παρελθόντα, μέλλοντα και παρόντα (όπως λέει ο T. S. Eliot). Και όπως έχει γράψει ένας ανώνυμος «η ζωή δεν έχει πρόβες, μόνον παραστάσεις».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «ο κορωνοϊός μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να βαθύνουμε τη σκέψη μας, αλλά και να καταλάβουμε τη σημασία και την αξία του να μοιραζόμαστε με τους άλλους το κάθε τι».

Πληροφορίες και κεντρική διάθεση του βιβλίου: ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, Αδριανείου 3 & Κατεχάκη, 115 25 Αθήνα (Ν. Ψυχικό), Τηλ.: 210 - 67 14 371, 67 14 340.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............