Εντατικές οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας - Στο έργο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Νοεμβρίου 2022

Εντατικές οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας - Στο έργο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο του Βιοκλιματικού Εκσυγχρονισμού της πλατείας της Αγίας Μαρίνας και ενοποίησής της με την πλατεία Κωστή Μουντάκη στο Τσαλικάκι, που υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου με πόρους του Πράσινου Ταμείου. 


Στο εργοτάξιο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνομιλώντας με τον ανάδοχο του έργου και υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου Έρρικα Ζαχαριαδάκη.


Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου στην Πλατεία Αγίας Μαρίνας δημιουργείται χώρος παιδικής χαράς, χώρος street ball (μπάσκετ), χώρος μικρού θεάτρου με σκηνή και χώροι πρασίνου. Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.α.) και τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών ειδών αστικού εξοπλισμού (ηλιακό δέντρο, ηλιακό παγκάκι, ηλιακή στάση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς). Επιπλέον, τοποθετούνται φωτοβολταϊκά πάνελ στην ταράτσα του όμορου με την πλατεία 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας με στόχο την πλήρη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών της πλατείας. 


Στην περιοχή εκτέλεσης του έργου προβλέπεται και υπογείωση δικτύων της ΔΕΗ που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 934.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............