Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Νοεμβρίου 2022

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

 Η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, η οποία εορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου, με το σύνθημα: «Εκπαίδευση για να Προστατεύσουμε το αύριο!», πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΑΣΥΝΕΔ) και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου.



Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, τα μέλη της ΠΑΣΥΝΕΔ θα πραγματοποιήσουν δράση ευαισθητοποίησης «Όλοι μαζί είναι καλύτερα και η ενημέρωση σώζει!», στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 12:00 έως τις 8:00μ.μ., στο πλαίσιο της οποίας θα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό και θα γίνει ενημέρωση στους πολίτες σχετικά με τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τη θεραπεία του Νεανικού Διαβήτη. Η δράση θα εμπλουτιστεί, με εκδήλωση με κρητική μουσική.

Στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση φωταγώγησης του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στις 6:00μ.μ. με σκοπό την ενίσχυση της επίγνωσης των πολιτών σχετικά με τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και θεραπείας του Διαβήτη, καθώς και τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των ατόμων με Διαβήτη, με γνώμονα τη βελτίωση των γνώσεων τους για την καλύτερη διαχείριση της νόσου, αλλά και την προαγωγή της ποιότητας της ζωής τους. Την ίδια ήμερα θα φωταγωγηθούν ο Φάρος και το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, η Λότζια και το Κτίριο του Τελωνείου στον Άγιο Νικόλαο. Στο ίδιο πλαίσιο, γιατροί και μέλη της ΠΑΣΥΝΕΔ θα μιλήσουν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον Νεανικό Διαβήτη και το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος.

Επίσης, στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00-2:00μ.μ. οι μαθητές/-τριες και οι καθηγητές/-τριες του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Κρήτης δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του. Η δράση, η οποία θα υλοποιηθεί έξω από το Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού, διανομή σχετικού έντυπου υλικού και ημερολογίου καταγραφής μέτρησης Σακχαρώδους Διαβήτη και διενέργεια μετρήσεων σακχάρου σε όποιους το επιθυμούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............