Ο Πανέμορφος Καταρράκτης Του Λιχνιστή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Νοεμβρίου 2022

Ο Πανέμορφος Καταρράκτης Του Λιχνιστή

 A3


Στην έξοδο του φαραγγιού, κοντά στον οικισμό Μαριδάκι, το ξηρό τοπίο αλλάζει απότομα! Εδώ βρίσκεται ο πανέμορφος καταρράκτης του Λιχνιστή, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι μια σειρά από 5 καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να έχει πτώση νερού 60 μέτρων. Κάτω από 2 καταρράκτες σχηματίζονται λιμνούλες που είναι ιδανικές για ένα κρύο μπάνιο την άνοιξη. 

A10


Τα νερά του Λιχνιστή προέρχονται από μια σειρά πηγών νότια του Αχεντριά. Ο Λιχνιστής απέχει 10 λεπτά μόνο περπάτημα από το Μαριδάκι. Είναι ένας από τους πάρα πολλούς καταρράκτες που υπάρχουν στα Αστερούσια και το όνομα του το παίρνει από τον τρόπο που πέφτει το νερό στον εξηντάρη καταρράκτη ο οποίος επειδή είναι τόσο μεγάλος το νερό σκορπίζει στον αέρα σαν υγρό σύννεφο και φαίνεται σα να λιχνίζει κάποιος το νερό στον αέρα. 


A1

Λίγο παρακάτω, μέσα στον οικισμό, αναβλύζει πηγή με πεντακάθαρο νερό όλο το χρόνο και σχηματίζεται ένα μικρό ποταμάκι που καταλήγει στη θάλασσα. Κατά μήκος του ποταμού υπάρχουν τεράστια πλατάνια με ηλικία που ξεπερνάει τα 200 χρόνια. Μάλιστα, δίπλα στην πηγή οι ντόπιοι λένε ότι ζουν νεράϊδες και ξωτικά.

A2

A4

A5

A6

A7

A8

A9








ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............