Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Ο Φάνης και η Μαίρη στο αεροπλάνο», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, Πολιτιστικό Κέντρο Λιμένα Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Νοεμβρίου 2022

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Ο Φάνης και η Μαίρη στο αεροπλάνο», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, Πολιτιστικό Κέντρο Λιμένα Χερσονήσου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να συμμετέχουν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Καλλιόπης Παρλαμά - Φραγκιαδάκη «Ο Φάνης και η Μαίρη στο αεροπλάνο», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Πολιτιστικού Κέντρου, οδός Φιλικής Εταιρείας 11, στον Λιμένα Χερσονήσου. 


 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Φιλωνίδειου Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμένα Χερσονήσου, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χερσονήσου και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει μουσικά η Παιδική Δημοτική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο άκουσμα της λέξης "αεροπορικώς" ο Φάνης τρομάζει. Άκεφος παραδέχεται ότι φοβάται να ταξιδέψει. Η έκπληξη της μαμάς για το ταξίδι τους αποκαλύπτεται. Καθισμένοι γύρω από το τραπέζι η οικογένεια συζητά για το ταξίδι. Οι απορίες σωρό και οι δυο γονείς απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών. Θα καταφέρουν άραγε τα παιδιά να μπουν χωρίς φόβο στο αεροπλάνο;

Ένα παιδικό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Ο φόβος γεννά απορίες. Ποιος θα τις λύσει; Μόνο όσοι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, μπορούν να δοκιμάσουν να τις λύσουν. Στην περίπτωση του Φάνη τον ρόλο αυτό τον έχει η οικογένειά του. Έτσι με απλό τρόπο και αγάπη ο φόβος κατευνάζεται, οι

απορίες λύνονται και το ταξίδι που προκαλούσε τρόμο στον Φάνη, έγινε χαρά και ενθουσιασμός.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

H Καλλιόπη Παρλαμά - Φραγκιαδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, έχοντας μικρασιατικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της και κρητικές από την πλευρά του πατέρα της.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλημμυρισμένα από την μυρωδιά του γιασεμιού, του νυχτολούλουδου και από τις ιστορίες του παππού της.

Μετά την ηλικία των οκτώ ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Χερσόνησο.

Είναι παντρεμένη με έναν θαυμάσιο άνθρωπο και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Είναι συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού “Βοτσαλοϊστοριούλα: Το ανυπόμονο βοτσαλάκι”, που απέσπασε το 2ο Παγκρήτιο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον 24ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου.

Επίσης, έχει γράψει τα παιδικά παραμύθια “Βοτσαλοϊστοριούλα 2: Τα βότσαλα ταξιδεύουν”, “Βοτσαλοϊστορία 3: Χριστούγεννα στο βυθό”, “Αρτεμούλα. Η μικρή νοικοκυρούλα” και “Η Αρτεμούλα & το μαγικό ψωμί”.

Τα παιδιά ήταν και θα είναι για εκείνη, πάντα πηγή έμπνευσης και θα συνεχίσει να απευθύνεται σε αυτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............