Χάρης Μαμουλάκης: Γιατί εξαιρέθηκε το Αρκαλοχωρί από την ειδική, αυξημένη ενίσχυση του Αναπτυξιακού Νόμου; - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Νοεμβρίου 2022

Χάρης Μαμουλάκης: Γιατί εξαιρέθηκε το Αρκαλοχωρί από την ειδική, αυξημένη ενίσχυση του Αναπτυξιακού Νόμου;

 Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εξαίρεση του Αρκαλοχωρίου από την ειδική, αυξημένη ενίσχυση του Αναπτυξιακού Νόμου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 16 ακόμη Βουλευτών.


«Στον Αναπτυξιακό Νόμο προβλέπονται αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων για επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας «Παρά ταύτα, κατά την υποβολή αιτήσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Αναπτυξιακού νόμου, οι αιτούντες με έκπληξη διαπιστώνουν ότι για τη Δ.Ε. Αρκαλοχωρίου ισχύει ό,τι και για κάθε άλλη περιοχή που δεν έχει πληγεί από φυσική καταστροφή. Γιατί; Πρόκειται για λάθος του πανάκριβου και πολυάριθμου «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη; Ή για σκόπιμη κίνηση; Οι συνυπεύθυνοι Υπουργοί, οφείλουν εξηγήσεις, αλλά και να αναθεωρήσουν άμεσα αυτή την απόφαση. Μια απόφαση - τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής που ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο και πλέον μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, διαπιστώνει ότι οι υποσχέσεις περί «άμεσης αποκατάστασης» ήταν κενές περιεχομένου.».

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τον λόγο της εξαίρεσης της Δ.Ε. Αρκαλοχωρίου από τα αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων του άρθρου 68 του ν.4887/2022, για το εάν προτίθεται η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής να εκδώσει την απόφαση για να ισχύουν τα αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων, καθώς και για ποιες συγκεκριμένες περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ισχύουν εν τέλει τα αυξημένα ποσοστά που προβλέπονται στην υποπερ. αε της περ. α της παρ.3 του άρθρου 68 του ν.4887/2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............