Πρόσκληση σε Ημερίδα Ενημέρωσης και Εργαστήριο για τις δράσεις του έργου POWERPOOR-Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση σε Ημερίδα Ενημέρωσης και Εργαστήριο για τις δράσεις του έργου POWERPOOR-Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

 Πρόσκληση σε Ημερίδα Ενημέρωσης και Εργαστήριο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 – 09.30 – 16.45

 


Το ΙΝΖΕΒ σε συνεργασία με την MINOAN ENERGY COMMUNITY και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και εργαστήριο την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, 09.30 – 16.45, στο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Στόχος της ημερίδας και του εργαστηρίου, είναι η ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις του έργου POWERPOOR ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως η ενθάρρυνση της συμμετοχής των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών σε προγράμματα στήριξης, η παρουσίαση των εργαλείων που αφορούν την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο του έργου και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν καθώς και η ενημέρωση ως προς με την ίδρυση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας.

Επιπλέον, θα ανακοινωθεί και ο νέος κύκλος υποβολής προτάσεων για δωρεάν τεχνική βοήθεια προς τους δήμους από εκπρόσωπο του Energy Poverty Advisory Hub (EPAH).

 

Το έργο POWERPOOR, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, με κύριο στόχο να υποστηρίξει προγράμματα/σχέδια για ενεργειακά φτωχούς πολίτες και να ενθαρρύνει τη χρήση εναλλακτικών συστημάτων χρηματοδότησης. Το POWEROOR θα διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, καθώς και την υλοποίηση μικρής κλίμακας παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης και την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξάνοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμας Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συντονιστής του έργου είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

 

Για την εγγραφή σας, πατήστε εδώ. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις αναφορικά με το Δελτίο Τύπου

Αμάντα Μούτσαam@inzeb.org ή 210 6394608

 

Συνοδευτικά αρχεία: Αφίσα του εκπαιδευτικού προγράμματος στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............