IS: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2022

IS: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 ην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 από τις 09:00 έως και τις 17:00, διοργανώνεται το Smart Innovation Symposium #2 (SIS), στο Κλειστό Γυμναστήριο Μάρκος Καραναστάσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης. To SIS πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με κεντρικό στόχο να αναδειχθεί η σημασία της έρευνας και καινοτομίας στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η διοργάνωσή του πραγματοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στο πλαίσιο του SIS, πρόκειται να παρουσιαστούν τα σημαντικά αποτελέσματα εννέα (9) εταιρειών που υλοποίησαν ή υλοποιούν αντίστοιχα ερευνητικά έργα, σε συνδυασμό με παρουσιάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. καθώς επίσης το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής. Το συμπόσιο θα κλείσει με συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΜΕ, φορέων και Πανεπιστημίων, με έμφαση την έρευνα και καινοτομία στο Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα.

Οι εννέα (9) εταιρείες που παρουσιάζουν ερευνητικά αποτελέσματα είναι: 1. ENVIROPLAN A.E., (www.enviroplan.gr) μελετητική εταιρία που εργάζεται με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, αστικών και μη. 2. Βιοερευνητικά Εργαστήρια Α.Ε., (www.biolabcrete.gr), εργαστήριο αναλύσεων και παροχής επιστημονικής υποστήριξης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. 3. GlafcoS Marine Ltd., (www.glafcos-marine.com), ναυπηγική εταιρεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα κυματικής ενέργειας αλλά και ρομποτικής, με δραστηριότητα τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην Κίνα. 4. Medical Waste A.E., (www.medicalwaste.gr), εταιρεία διαχείρισης νοσοκομειακών / ιατρικών / οδοντιατρικών και κτηνιατρικών αποβλήτων (υγρών και στερεών). 5. Λαγκουβάρδου – Σπαντιδάκη Ο.Ε.-Χημικοτεχνική, (www.chemicotechniki.gr), εργαστήρια παροχής εργαστηριακών αναλύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

6. Λάμπρος Περβολαράκης Α.Ε., ένα από τα μεγαλύτερα συσκευαστήρια σταφυλιών και κηπευτικών στην Κρήτη. 7. Geosystems Hellas A.E., (www.geosystems-hellas.gr), παρέχει λογισμικό, προϊόντα και υπηρεσίες (inhouse ή μεταπώληση) στον τομέα της τηλεπισκόπησης. 8. Proactive A.E. (https://www.proactive.com.gr/en), παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. 9. Ανέλιξις Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., (https://anelixisc.gr) συμβουλευτική εταιρεία με πληθώρα αντικειμένων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο των παρουσιάσεων. Ειδικό βάρος επίσης, θα δοθεί από τους ομιλητές, τόσο στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που διακρίνονται στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όσο και στο πώς μπορεί να διεκδικηθούν, με επιτυχία, χρηματοδοτήσεις εκ μέρους των ΜΜΕ. Η δράση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά εν αναμονή νέων χρηματοδοτικών ευκαιριών, τόσο Εθνικών (βλέπε «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» της ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας) όσο και Περιφερειακών (βλέπε Περιφέρεια Κρήτης). Ειδικά για τη ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας υπενθυμίζεται, ότι έχει ανακοινωθεί η δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» συνολικού προϋπολογισμού 300.000.000 €.

Καθώς το SIS πραγματοποιείται παράλληλα με το RETASTE 2022, το διεθνές συνέδριο με αντικείμενο τη διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στους χώρους της ημερίδας, περίπτερα των χορηγών του συνεδρίου, όπως οι προαναφερθείσες εταιρίες, αλλά και η Χαλκιαδάκης ΑΕ, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ), η Περιφέρεια Κρήτης καθώς και οι εταιρείες Ελληνικά Ξενοδοχεία ΛΑΜΨΑ Α.Ε., Μέλισσα Α.Ε., Θερμοκήπια Κρήτης Α.Β.Ε. και Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων Α.Ε.Β.Ε. (Helesi S.A.) Η διοργάνωση του SIS#2 υλοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Σύμπραξις.

***

· Περισσότερες πληροφορίες για το Smart Innovation Symposium #2 μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://smartinnovation.space/.

· Περισσότερες πληροφορίες για το RETASTE 2022 μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://retaste.gr/ · Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook | Twitter · Για περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα Σύμπραξις: retaste@sympraxis.eu | +30 210 2113333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............