Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2022

Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

«Αξιοπρέπεια για όλους στην πράξη» είναι το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17η Οκτωβρίου). Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» έχει ως στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας συνεργαζόμενη με 18 Φορείς και Δομές που σιτίζουν περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες. Παράλληλα στηρίζει οικογένειες κακοποιημένων γυναικών, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, σούπερ μάρκετ και ιδιώτες που αναζητούν τρόπους ευρύτερης προσφοράς και διάθεσης αγαθών πριν αυτά λήξουν. 


 

Σε έναν κόσμο όπου παράγουμε αρκετά για να τρώμε όλοι, 811 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν αρκετό φαγητό και 44 εκατομμύρια κινδυνεύουν να οδηγηθούν στον λιμό (πηγή: WFP), 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν χωρίς την ασφάλεια του πόσιμου νερού και 3,6 δισεκατομμύρια χωρίς ασφαλή αποχέτευση (πηγή: ΠΟΥ και UNICEF). Παράλληλα, 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε πολυπαραγοντική φτώχεια (πηγή: UNDP) με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά και νέοι.

Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης έχει δεσμευτεί στον αγώνα καταπολέμησης της φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης ότι όλοι οι άνθρωποι παντού απολαμβάνουν ειρήνη και ευημερία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............