Μελίνα Μποτέλλη | Δύο γυμνά άσπρα χέρια - Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Οκτωβρίου 2022

Μελίνα Μποτέλλη | Δύο γυμνά άσπρα χέρια - Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Συμπληρώνοντας σχεδόν 45 χρόνια στο θεατρικό σανίδι, η σημαντική ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη ερμηνεύει στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου τον θεατρικό μονόλογο με τίτλο Δύο γυμνά άσπρα χέρια, που συνέθεσε και σκηνοθέτησε η ίδια.



Πρόκειται για ένα μονολογικό έργο που η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε τον Ιούνιο 2018, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια της στο θέατρο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος στην τέχνη της μουσικής και στη μητρότητα, που μας κατευθύνει στον κόσμο των καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και στο πανανθρώπινο θέμα γυναίκα-μητέρα. Πρώτη φορά το έργο είδε τα φώτα της σκηνής στην τιμητική βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας, τιμώντας την προσωπική επέτειο της δημιουργού.

Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία: ανακαλεί στη μνήμη της τους αγωνιστές αλλά και φιλότεχνους γονείς της και τον θεμελιωτή της κυπριακής λογοτεχνίας παππού της, Μέλη Νικολαΐδη, την ένταξή της στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από την εφηβεία της, την περίοδο 1971-1980, που γνωρίζει τον κόσμο της όπερας. Τα Δύο γυμνά άσπρα χέρια είναι το απαύγασμα της πλούσιας 44χρονης πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και της εξειδίκευσής της σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια συνέστησε εισάγοντας το προσωπικό της στυλ από το 1991 και εξής, και με τις οποίες περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι ο μονόλογός της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της μουσικής.

Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη είναι αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών∙ κυρίως όμως στους ηθοποιούς-δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Ενός ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει και να δημιουργεί εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3xEFxHG

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15 και 12€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247). ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3xHf6kC

● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Πακέτο εισιτηρίων

Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3qnaYlQ

Δωρεάν στάθμευση

Για τους θεατές των εκδηλώσεων υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022/23, εδώ: https://www.cccc.gr/gr/events

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants

Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA

Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............