Σέγκος : «Διεκδικούμε σθεναρά έκταση 72 στρεμμάτων προς αξιοποίηση για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Οκτωβρίου 2022

Σέγκος : «Διεκδικούμε σθεναρά έκταση 72 στρεμμάτων προς αξιοποίηση για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας


Τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης τμήματος της έκτασης της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών ζητάει με επιστολή του στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.Σε μία ακόμη κίνηση διεκδίκησης της έκτασης 72 στρεμμάτων, η οποία εξαιρείται από το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), ο κ. Σέγκος επαναφέρει το πάγιο αίτημα του Δήμου Χερσονήσου για τη δυνατότητα παραχώρησης του δυτικού τμήματος της έκτασης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου θέτει μείζονα ζητήματα χωροταξικής συμπληρωματικότητας και προώθησης παρεμβάσεων που θα εστιάζουν στην ευημερία και τη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει : «Διεκδικούμε σθεναρά την ως άνω παραχώρηση στο πλαίσιο της χωροταξικής συμπληρωματικότητάς τους, με τα ήδη παραχωρημένα στο Δήμο χερσονήσου ακίνητα, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή τους μέσα από πολιτικά ορθές και κοινωνικά ουσιαστικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις περιφερειακές και εθνικές στρατηγικές ανάπτυξης».

Στην επιστολή προς την ΕΤΑΔ, η οποία κοινοποιείται στο Υπουργείο Οικονομικών υπόψη του Υπουργού Χρήστου

Σταϊκούρα ενώ έχουν ενημερωθεί και οι βουλευτές Ηρακλείου, σημειώνεται επίσης πως «Σκοπός της αιτούμενης παραχώρησης, είναι ο βιώσιμος και αναπτυξιακά επωφελής σχεδιασμός της αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης, με εστίαση στην προώθηση της ανάπτυξης και ευημερίας της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αντισταθμίσει εν μέρη τις επιφυλάξεις που έχουν δημιουργηθεί από τον ενδεχόμενο αρνητικό χωρικό αντίκτυπο της προωθούμενης επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών».

Ο κ. Σέγκος κλείνει την επιστολή του επισημαίνοντας πως «η ιδιότητά μου ως Δήμαρχος Χερσονήσου μου επιτάσσει να επικοινωνήσω σθεναρά, για πολλοστή φορά, τα αιτήματα των δημοτών στην κεντρική διοίκηση του Κράτους και αξιώνω πως θα γίνετε κοινωνοί της ανάγκης για ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών κοινωνιών καθώς αποτελούν τους θύλακες ευημερίας για τη συνοχή της κοινωνίας και την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............