Ακίνητο – φιλέτο σε… τιμή ευκαιρίας! - Μόλις 116€ το τετραγωνικό (!) η πώληση της έκτασης της πρώην Βάσης Γουρνών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Οκτωβρίου 2022

Ακίνητο – φιλέτο σε… τιμή ευκαιρίας! - Μόλις 116€ το τετραγωνικό (!) η πώληση της έκτασης της πρώην Βάσης Γουρνών

 Με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό  Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 19 ακόμη Βουλευτών, αναδεικνύει τα ερωτηματικά που προκαλούνται από το ευτελές τίμημα πώλησης των 345,5 στρεμμάτων της πρώην Βάσης Γουρνών.


«Ένα από τα πιο προνομιακά δημόσια ακίνητα της χώρας και αναμφίβολα το σημαντικότερο της Κρήτης, βγήκε στο σφυρί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έναντι τιμήματος που προκαλεί εύλογες απορίες ως προς τον τρόπο αποτίμησης της αξίας του» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ποιος ανεξάρτητος εκτιμητής προκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για να διενεργήσει την αποτίμηση της αξίας του ακινήτου της πρώην βάσης Γουρνών; Ποια επιστημονική προσέγγιση και ποια κριτήρια χρησιμοποίησε για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα του ακινήτου; Είναι εύλογη η αποτίμηση η οποία υπολείπεται της τιμής εκκίνησης των 22,6 εκατ. ευρώ; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης του ακινήτου στον πλειοδότη; Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, ενώ κρίνεται αναγκαία και η κατάθεση της έκθεσης αποτίμησης στη Βουλή, για να ενημερωθούν όλοι για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκποιεί την περιουσία των πολιτών.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η τιμή εκκίνησης της διαδικασίας πώλησης της παραθαλάσσιας έκτασης των 345.567 τ.μ. στις Γούρνες είχε διαμορφωθεί στα 22,6 εκ. ευρώ, ενώ η προσφορά του πλειοδότη διαμορφώθηκε στα 40,2 εκ. ευρώ. Μέχρι και σήμερα όμως, δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν από το Δημόσιο, με στόχο την μεγιστοποίηση των οικονομικών ωφελειών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι για το ίδιο θέμα έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλες Ερωτήσεις από τον Φεβρουάριο του 2021, χωρίς να δοθούν απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............