Θεραπεία ζεύγους - Βελτίωσε τη σχέση σου αποφεύγοντας το χωρισμό ή το διαζύγιο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2022

Θεραπεία ζεύγους - Βελτίωσε τη σχέση σου αποφεύγοντας το χωρισμό ή το διαζύγιο

 Η θεραπεία ζεύγους ή συμβουλευτική ζεύγους εστιάζει στην συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση ενός ή περισσότερων σημαντικών προβλημάτων ή αποφάσεων που το ζευγάρι καλείται να λύσει ή να λάβει αντίστοιχα. Το ζευγάρι πραγματοποιεί συνεδρίες μαζί. Τα θέματα τα οποία συνήθως τους απασχολούν είναι σχέσεων, δηλαδή πώς είναι μεταξύ τους και τι νιώθουν, τυχόν προβλήματα σεξουαλικότητας ή συναισθηματικού δεσμού.


Όταν έχουν παιδιά, μπορεί να τους απασχολούν διάφορα θέματα που σχετίζονται με αυτά, με το διαζύγιο και το πώς θα το διαχειριστούν ή κάποιες φορές μπορεί ένα ζευγάρι να αναζητήσει συμβουλές όταν μένει πια μόνο του επειδή τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι (για σπουδές ή για να μείνουν μόνα τους).

Στην περίπτωση του διαζυγίου υπάρχει και η συμβουλευτική γονέων, που είναι διαφορετική από αυτή της θεραπείας για ζευγάρια και στοχεύει στην παροχή συμβουλών ως προς τη συμπεριφορά και τη σχέση με τα παιδιά.

Ο ειδικός που είναι ο κατάλληλος για τη συμβουλευτική ζεύγους είναι ο ψυχολόγος.


Ποιοι είναι οι στόχοι της θεραπείας ζεύγους

  • Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο συντρόφων
  • Συζήτηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη σχέση τους
  • Βοήθεια στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στα παιδιά
  • Αντιμετώπιση διαζυγίου
  • Διαχείριση των παιδιών μετά από διαζύγιο (πώς θα τους το πουν, τι στάση πρέπει να κρατήσουν)

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα. Το σύνολο των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από το αίτημα του ζεύγους, δηλαδή από τους στόχους του και το τι ακριβώς θέλει ο κάθε σύντροφος να επιτύχει. Μέσα στις πρώτες κιόλας συνεδρίες, μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον ειδικό, αυτό που ακριβώς χρειάζεται το εκάστοτε ζευγάρι.

Σε ποιους απευθύνεται η συμβουλευτική ζεύγους;

Οποιοσδήποτε χρειάζεται έναν σύμβουλο γάμου, συμβουλές για τη σχέση του ή για την οικογένειά του. Η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης του και να νιώσει πληρότητα. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσά τους και να οδηγήσει στη λύση κάποιων προβλημάτων που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους ταλαιπωρούν.

https://www.doctoranytime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............