Χάρης Μαμουλάκης από την ΔΕΘ: «Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Σεπτεμβρίου 2022

Χάρης Μαμουλάκης από την ΔΕΘ: «Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου»

 «Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου» επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum και στο πάνελ με θέμα «Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και οι ΗΠΑ», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/9 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».


Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί η χώρα μας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και ειδικότερα, στην καθαρή δημοσιονομική της εικόνα και στην εδραίωση ευνομούμενου κράτους δικαίου.

Τόνισε την προσπάθεια σύγκλισης και το έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, καθώς και τον θετικό αντίκτυπο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με τη ρύθμιση του χρέους και είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ένα ισχυρό αποθεματικό για την αναδιάταξη της δημοσιονομικής πολιτικής. Παράλληλα, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου για την καλλιέργεια κλίματος διεθνούς εμπιστοσύνης, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Η Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τον τελευταίο μήνα με το ζήτημα των υποκλοπών, ένα ζήτημα που έχει εκθέσει την χώρα μας διεθνώς, με πολλά έγκριτα μέσα ενημέρωσης από διάφορες χώρες να το αναδεικνύουν με εκτενή ρεπορτάζ. Το φλέγον αυτό ζήτημα, πρέπει άμεσα να επιλυθεί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.».

Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγία Ελευσίνας, στο οποίο ήταν Γενικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν προοπτικές για την Ελλάδα και τους πολίτες της, αρκεί να εφαρμοστούν νόρμες και κανόνες στην επενδυτική φιλοσοφία, για να μπορούμε να ζούμε στον τόπο που ονειρευόμαστε με ευνομία και ευμάρεια.

Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν επίσης οι Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών, Ηλίας Σπυρτούνιας Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Κουτσόπουλος Δ/νων Σύμβουλος Deloitte Ελλάδος και Χρήστος Χαρπαντίδης Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Παπαστράτος – Managing Director EU South East Cluster Philip Morris International. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............