Υπογραφή σύμβασης για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Σεπτεμβρίου 2022

Υπογραφή σύμβασης για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό

 Την σύμβαση για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την διαμόρφωση υπαίθριου δημοτικού χώρου, εντός ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας, όπου θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα η λαϊκή αγορά.

Το εν λόγω ακίνητο, συνολικού εμβαδού 38.513,51τ.μ., αποτελεί τμήμα κληροτεμαχίου, ανταλλάξιμων εκτάσεων της Ν. Αλικαρνασσού, της Διανομής του Υπουργείου Γεωργίας του έτους 1936. Εντός του ακινήτου υφίσταται το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αλικαρνασσού.

Το έργο θα καταλαμβάνει καθαρή ωφέλιμη έκταση εμβαδού 6.500,00 τ.μ. περίπου,

από το σύνολο των 38.513,51τ.μ. και χωροθετείται στο βορειοδυτικό τμήμα του

ακινήτου. Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τις προδιαγραφές και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Με την εγκατάσταση της υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Ν. Αλικαρνασσού θα κατασκευαστούν και επιπρόσθετες υποδομές, όπως δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, δίκτυο απορροής ομβρίων που θα εξυπηρετούν την εύρυθμή λειτουργία της. Το σύνολο της υπό διαμόρφωση έκτασης θα διαστρωθεί με κατάλληλο ασφαλτοτάπητα για την ομαλή

λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και θα διαγραμμιστούν οι θέσεις των εμπόρων-παραγωγών. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν βασικές εργασίες υποδομών ( περίφραξη , κατασκευή δικτύου ομβρίων , οδοποιία ) και δεν δεσμεύουν το ακίνητο για μελλοντική διαφορετική χρήση .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 565.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από

ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Ξεπεράσαμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, πήραμε όλες τις εγκρίσεις και σε έξι μήνες το έργο θα είναι έτοιμο. Με την δημιουργία της λαϊκής αγοράς σε υπαίθριο χώρο λύνουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της Αλικαρνασσού καθώς θα σταματήσει η περιφορά της από δρόμο σε δρόμο όπως επίσης και οι διαπληκτισμοί και οι έριδες μεταξύ των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............